بررسی تاثیر تاریخ کاشت و میزان بذر مصرفی بر عملکرد، درصد اسانس و کامازولن بابونه آلمانی اصلاح شده رقم پرسو (Presov)
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: ششمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI06_274
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1366
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی گرایش گیاهان دارویی دانشکده کشاور
دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
استاد تولید و فرآوری گیاهان دارویی گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مد
استاد شیمی دارویی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده
به منظور بررسی تاثیر تاریخ کاشت و میزان بذر مصرفی بر عملکرد، درصد اسانس و درصد کامازولن بابونه آلمانی اصلاح شده رقم پرسو (Presov) آزمایشی بصورت کرت های خرد شده و در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انام پذیرفت. فاکتور اصلی شامل سه تاریخ کاشت (15 آبان، 15 اسفند و 15 فروردین ماه) و فاکتور فرعی شامل سه میزان لذر مصرفی (0/2، 0/4 و 0/8 گرم در متر مربع) بود. نتایج بیانگر اثر معنی دار تاریخ کاشت بر تمام صفات مورد اندازه گیری بود ولی میزان بذر مصرفی بر هیچ یک از صفات مورد مطالعه اثر معنی داری نداشت. اثر متقابل این دو فاکتور نیز بر تمامی صفات مورد اندازه گیری تاثیر معنی داری گذاشت. نتایج نشان داد که تاریخ کاشت 15 آبان دارای بیشترین عملکرد گل تر(749/1 گرم) و عملکرد گل خشک (175/1 گرم) بود ولی بیشترین میزان اسانس و کامازولن ( به ترتیب 0/59 و 5/62 درصد) به تاریخ کاشت 15 اسفند ماه تعلق داشت. در بررسی اثر متقابل تاریخ کاشت و میزان بذر مصرفی، بیشترین عملکرد گل تر و خشک( به ترتیب 810 و 198/2 گرم) به تیمار کاشت 15 آبان ماه و استفاده از 0/8 گرم بذر در متر مربع تعلق داشت ولی بیشترین میزان اسانس و کامازولن(به ترتیب 0/63 و 5/9 درصد) مربوط به تیمار تاریخ کاشت 15 اسفند ماه و استفاده از 0/4 گرم بذر در متر مربع بود. با توجه به نتایج حاصل به نظر می رسد 15 اسفند ماه بهترین تاریخ کاشت و 0/4 گرم بذر در متر مربع بهترین میزان بذر مصرفی جهت کاشت بابونه آلمانی اصلاح شده رقم پرسو در محل مورد تحقیق می باشد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.