اثرات تنش شوری بر جوانه زنی، رشد گیاهچه و تجمع یونهای معدنی در سیاه دانه
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: ششمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI06_273
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1429
نویسندگان
کارشناس ارشد زراعت دانشگاه ولی عصر رفسنجان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه ولی عصر رفسنجان
دانشجوی کارشناسی زراعت دانشگاه ولی عصر رفسنجان
چکیده
به منظور ارزیابی واکنش اجزای جوانه زنی ( سرعت جوانه زنی، درصد جوانه زنی و رشد هتروتروفیک و تجمع یونهای معدنی) سیاه دانه و به تنش شوری آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار در سال 1387 در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر رفسنجان اجرا گردید. سطوح شوری به کار برده شده شامل 0، 4، 8، 12 و 16 دسی زیمنس بر متر نمک کلرید سدیم بودند. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد سطوح مختلف شوری اثر بسیار معنی داری را بر درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، وزن خشک ریشه چه، وزن خشک ساقه چه، غلظت یونهای سدیم، پتاسیم و نسبت پتاسیم به سدیم داشتند. با افزایش شوری کلیه صفات مذکور (به استثنای غلظت سدیم و پتاسیم) کاهش یافتند به گونه ای که بالاترین میزان هر یک از صفات متعلق به تیمار شاهد و کمترین آن متعلق به تیمار 16 16 دسی زیمنس بر متر بود و تنها غلظت بودن سدیم با افزایش شوری افزایش یافت. همچنین یون پتاسیم تا شوری 8 دسی زیمنس افزایش و سپس کاهش نشان داد. با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می رسد گیاه سیاه دانه در مرحله جوانه زنی تا شوری 12 دسی زیمنس را تحمل می نماید و کاهش در درصد جوانه زنی و رشد طولی ساقه چه نشان نمی دهد، اگرچه با تاخیر در جوانه زنی روبرو خواهد شد و دارای مکانیسم مقاومت تجمع یونهای پتاسیم در اندام گیاهی می باشد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.