مقایسه بین رشد و نمو هفت گیله زینتی در چهار منطقه مختلف جزیره کیش

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: ششمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI06_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نارسیس زرشناس حقیقی

دانشجوی کارشناسی ارشد

حسن صالحی

استادیار بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی- دانشگاه شیراز

چکیده

جزیره کیش در خلیج فارس, سرزمین ایران قرار دارد و شرایط اقلیمی آن در کل خشک و نیمه استوایی است. گیاهان جزیره کیش که با آب با کیفیت پایین آبیاری می شوند با تنش های شوری و خشکی روبرو می باشند. هدف از انجام این پژوهش بررسی رشد و نمو توسط اندازه گیری ویژگی های زینتی هفت گونه گیاه زینتی انجیر بنگالی Ficus bengalensis (L.) بنجامین Ficus benjamina L. چریشMelia azadirachta L ابریشم مصری Caesalpinia pulcherrima (L.) Sw تکوما Tecoma stans (L.) Juss. ex Kunth کونوکارپوس Conocarpus erectus Jack و شمشماد نعنایی Euonymus japonica L. در 4 منطقه مختلف از جزیره کیش برای معرفی بهترین گونه برای هر منطقه انجام شد. در طی این پژوهش (فروردین تا شهریور ماه 1387), طوا گیاه, سطح برگ, تعداد برگ, طول ساقه و تعداد گره 2 مرتبه و در انتهای پژوهش میزان پرولین نیز اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که کاشت انجیر بنگالی برای هر 4 منطقه, کونوکارپوس برای منطقه سنایی, ابریشم برای منطقه های صدف و پاویون مناسب می باشد. همچنین گیاهان منطقه سفین به علت شوری خاک در این منطقه رشد کمتری نشان دادند. این پژوهش می تواند برای گزینش گیاهان زینتی در مناطقی با شرایط مشابه جزیره کیش, مفید واقع شود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.