بررسی کاربرد زیست مهندسی و استفاده از آن در راستای حفاظت و نگهداری از جاده های جنگلی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: کنگره بین المللی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: NEWCONF05_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 941
نویسندگان
کارشناس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی(AREEO)
چکیده
جنگلهای هیرکانی جزء جنگلهای تجاری کشور بوده و برای مدیریت و بهره برداری این جنگلها نیازمند توسعه و نگهداری جاده جنگلی میباشیم. مهم ترین مزایای وجود جاده های جنگلی فراهم آوردن امکانات در جهت اعمال فنون و اجرای شیوه های مختلف جنگل شناسی و پرورش جنگل است. هدف از این مقاله بررسی کارایی و امکان بکارگیری زیست مهندسی در راستای نگهداری و حفاظت از جاده های جنگلی است و در این راستا اقدام به بررسی پژوهشهای انجام شده در داخل و خارج کشوری شد. نتایج نشان داد که جنگلهای شمال کشور در مناطق پرشیب و کوهستانی واقع شده اند و معمولا نیازمند حفاظت و بازسازی هستند. استفاده از مصالح ساختمانی در حفاظت و نگهداری از جاده های جنگلی پر هزینه و سازگار با طبیعت نیست و ضرورت دارد از زیست مهندسی استفاده بیشتر گردد. نتایج نشان داد که استفاده از زیست مهندسی و کاشت درختان با ریشه مقاوم، میتواند به حفاظت ترانشه ها و جاده های جنگلی کمک شایانی کند و در این میان استفاده از گونه انجیلی (گونه ای با ارزش تجاری پایینتر از گونه های صنعتی جنگل های هیرکانی) می تواند به عنوان ابزار مدیریتی به کار گرفته شود.کلیدواژه ها
زیست مهندسی، حفاظت جاده های جنگلی، جنگلهای شمال کشور، جاده جنگلیمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.