بررسی تاثیر کاربرد کودهای بیولوژیک و آلی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم آلوده به فوزاریوم سنبله

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی فیزیولوژی گیاهی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICPP06_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدکاظم صباغ

دانشیار بیوتکنولوژی گیاهی دانشگاه یزد

علیرضا سیروس مهر

استادیار فیزیولوژی گیاهی دانشگاه زابل

چکیده

فوزاریوم سنبله یکی از بیماریهای مهم گندم در سراسر جهان است که تولید زهرابه های مضر برای انسان و دام میکند. به منظور بررسی تاثیر کاربرد کودهای بیولوژیک و آلی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم آلوده به فوزاریوم، به صورت طرح آماری کاملا تصادفی با چهار تکرار روی گندم ( رقم شیرودی) انجام شد. نتایج حاصل از این طرح نشان داد که تاثیر کودهای آلی و بیولوژیک به تنهایی و یا به صورت ترکیبی با هم بر همه صفات اندازه گیری شده در سطح 1 درصد معنیدار شدند. در دو صفت وزن خشک ریشه و طول ریشه بیشترین تاثیر کودی نسبت به تیمار شاهد (عدم کاربرد کود) به ترتیب بهمیزان 7/42 و 16/55 درصد افزایش نشان داد. برای دیگر صفات اندازه گیری شده بیشترین تاثیر از عدم کاربرد کود حاصل شد. این نتایج بیانگر این است که کودهای آلی و بیولوژیک نتوانسته اند باعث مقاومت گیاه در برابر فوزاریوم شوند و ممکن است بر میزان آلودگی هم افزوده باشند. بنابراین تحقیقات بیشتری برای روشن شدن کامل تاثیر این کودها بر روی گندم و محصولات مشابه نیاز است.

کلیدواژه ها

میکوریزا، نیتروکسین، کمپوست زباله شهری، گوگرد گرانوله آلی، فوزاریوم سنبله گندم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.