بررسی تاثیرآلوئه ورا بر شدت درد پرینه و بهبود زخم بعد از اپیزیوتومی: مروری سیستماتیک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنگره کشوری کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
  • کد COI اختصاصی: SRCCG05_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم ده شیری

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران

زهره قرشی

دکترای بهداشت باروری، استادیار، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: اپیزیوتومی یکی از جراحی های شایع در مامایی است که ممکن است با عوارضی مانند درد، التهاب و عفونت همراه باشد. آلوئه ورا یکی از گیاهان دارویی است که هزاران سال است در طب سنتی کاربرد دارد و دارای اثراتی از جمله ضد التهاب، ضد درد و ضد باکتری می باشد. این مطالعه مروری سیستماتیک با هدف تعیین تاثیر آلوئه ورا بر شدت درد پرینه و بهبود زخم بعد از اپیزیوتومی انجام شد.روش جستجو: این مقاله به صورت مروری سیستماتیک و با استفاده از کلید واژه های Episioto- ،Aloe Veramy و تمام کلمات مرتبط در Pubmed MeSH در پایگاه های داده Google ، Web of Science ISI ،Pubmed Scholar وmagiran بدون محدوده زمانی مورد جستجو قرار گرفت و در مجموع تعداد 560 مقاله مرتبط یافت شد و پس از بررسی و بازبینی توسط 2 نفر مستقل، در نهایت از بین این تعداد، تنها 6 مقاله کاملا مرتبط کارآزمایی بالینی یافت شد.یافته ها: در این مطالعه نتایج مطالعات مختلف نشان داد، درمان اپیزیوتومی با آلوئه ورا سبب کاهش معنا دار درد ناحیه پرینه و بهبود محل زخم در مقایسه با گروه کنترل می شود. P< 0/05 نتیجه گیری: این مطالعه مروری سیستماتیک نشان داد، آلوئه ورا می تواند در کاهش درد ناشی از اپیزیوتومی و بهبود محل زخم پرینه موثر باشد.

کلیدواژه ها

آلوئه ورا، اپیزیوتومی، مروری سیستماتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.