تاثیر زمان نمونه برداری بر القای جنین زائی سوماتیکی از بنه های مادری زعفران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: ششمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI06_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1076
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی آهوران

بخش مهندسی بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین ا

رامین حسینی

بخش مهندسی بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین ا

رضا ضرغامی

بخش کشت بافت و تراریختی ژن، موسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، ک

چکیده

جنین زائی سوماتیکی یک روش موثر در تکثیر گیاهان در شرایط درون شیشه می باشد. این تحقیق به منظور بررسی اثرات زمان نمونه برداری (تیر، مرداد و شهریور) بر القاء جنین زائی سوماتیکی بنه های مادری زعفران انجام شد. ریز نمونه ها در محیط کشت جامد MS حاوی 3% ساکارز و غلظت های مختلفی از هورمون های BAP و NAA کشت شدند و سپس در دمای 22 درجه سانتی گراد و تاریکی نگهداری شدند. تشکیل کالوس های جنین زا، 8 هفته پس از کشت مشاهده شد. مقایسه تشکیل کالوس های جنین زا در سه زمان متفاوت نشان داد که سرعت تشکیل جنین ها در یک محیط کشت یکسان، متفاوت است. بیشترین جنین زائی با میانگین 99% در بنه های جمع آوری شده مرداد مشاهده شد. بنه های تیر با میانگین 81% و بنه های شهریور با میانگین 35% به ترتیب در مرتبه دوم و سوم بودند

کلیدواژه ها

جنین زائی سوماتیکی، زعفران، زمان نمونه برداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.