تحلیل روش های آشکارسازی شرایط غیر طبیعی در مسیر حرکت کشتی مبتنی بر روش های داده کاوی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علم اطلاعات جغرافیایی بنیادها و کاربردهای بین رشته ای
  • کد COI اختصاصی: GISCIENCE01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر نیک نفس

دانشیار، دانشگاه شهیدباهنر کرمان

ندا غیاثی حافظی

کارشناسی ارشد،دانشگاه غیرانتفاعی بهمنیار کرمان

چکیده

امروزه با افزایش جمعیت، نیازهای بشر هم افزایش پیدا کرده است.از این رو تردد دریایی و به دنبال آن ترافیک دریایی نیز افزایش چشمگیری داشته است. بنابراین با افزایش رفت و آمد دریایی نیاز به کنترل و هدایت مسیرهای دریایی بیش از پیش احساس می شود. یکی از راه های کنترل مسیرهای دریایی، کشف مسیرهای پرت و غیرعادی است.با این روش میتوان تاحد قابل توجه ای میزان بی نظمی و ترافیک دریایی را کاهش داد. در این تحقیق به بررسی رویکردها و تحقیق های انجام شده در حوزه ی کنترل ترافیک دریایی پرداخته ایم و ضمن بیان مسائل اساسی و چالش های موجود، روش های مختلفی را با تکیه بر مقالات منتشر شده در سال های اخیر بررسی کرده ایم. در این بین یکی از روش های متاخر تحت عنوان MT-MAD را با جزئیات بیشتری بررسی نموده ایم. این روش شامل دوبخش مدل مسیر دریایی و کشف مسیر غیرعادی است.با درنظرگرفتن روش MT-MAD به عنوان ایده و باکمک الگوریتم های شناسایی داده های پرت محلی و تعیین درجه ی پرت بودن ، مسیرهای غیرعادی را تشخیص داده ایم. در نتیجه با کشف مسیرهای بی نظم و سامان بخشیدن به این مسیرها میتوان از هرج و مرج در حرکت کشتی ها جلوگیری کرد و به میزان زیادی به تردد دریایی نظم بخشید و ترافیک دریایی را بهبود داد.

کلیدواژه ها

مسیر دریایی، داده کاوی مسیر، کشف مسیر غیرعادی ، داده های پرت محلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.