مفهوم سازی محیط کار دیجیتال در سازمان ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IAMS16_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا نبوتی

کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران

مهدی شامی زنجانی

دانشیار گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران

آرین قلی پور

استاد گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران

چکیده

امروز ما در عصری زندگی می کنیم که از آن به عنوان عصر دیجیتال یاد می شود. فناوری های دیجیتال نقشی تحول آفرین در زندگی همه ما داشته و به شکل قابل توجهی در شیوه زیستن، کسب وکار و ارتباطات ما تاثیرگذارند. با توجه به اهمیت تحول دیجیتال در عصر حاضر برای رشد و البته بقای کسب وکارها، به کارگیری اقداماتی در جهتحرکت در این مسیر لازم می باشد. محیط کار دیجیتال ازجمله اقداماتی است که سازمان های پیشرو از آن برای بهبود عملکرد کارکنان خود در محیط کاری و خلق تجارب جذاب برای آنها بهره می گیرند. تمرکز محیط های کاری آینده به جای مکان و زمان انجام کارها، روی چگونگی انجام آنها، انتظارات کارکنان و ایجاد تجارب بهتر کاری است. محیطکار دیجیتال، بستری برای توجه به انتظارات کارکنان، ایجاد ارتباط مستمر بین آنها و سازماندهی حول ابعاد مختلف محیط های کاری، نظیر فرهنگ سازمانی، شیوه های حکمرانی، زیرساخت فناوری و فرایندهای عملیاتی خواهد بود. با توجه به خلا پژوهشی موجود در زمینه موضوع موردتحقیق و عدم مفهوم سازی مناسب در ادبیات دانشگاهی و همچنین دیدگاه های پراکنده نسبت به محیط کار دیجیتال در صنعت و اسناد حرفه ای، پژوهش حاضر با بهره گیری از روش فراترکیب و مصاحبه با خبرگان این حوزه، سعی در مفهوم سازی محیط کار دیجیتال در سازمانها داشته است. در نتایج نهایی این پژوهش با ارائه تعریفی از محیط کار دیجیتال که مقوله های مختلفی اعم از ملزومات، ویژگی ها و ارکان سازنده این تعریف در آن در نظر گرفته شده اند، برای مفهوم سازی این پدیده تلاش شده است.

کلیدواژه ها

محیط کار دیجیتال، تجربه کارکنان، تحول دیجیتال، مفهوم سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.