مروری بر کاربرد تکنیک آرام سازی پیشروند ه عضلا نی د ر مولتیپل اسکلروزیس

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
  • کد COI اختصاصی: HUMS01_258
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ایمانی

طیبه جاودان

احمد آقانگهی

سعید حسینی تشنیزی

منیژه صیادی مانگ هلاتی

چکیده

مقدمه: مولتیپل اسکلروزیس یکی از شایعترین و ناتوان کننده ترین بیماری های مزمن می باشد و اغلب جوانان 40 - 20 سال، یعنی افراد مولد جامعه را درگیر می کند. با توجه به بروز مشکلات روانشناختی موثر بر سلامت فیزیکی و جسمی بیماران استفاده از روش های مختلف ریلکسیشن در مولتیپل اسکلروزیس توصیه شده است. هدف از این مطالعه مروری بر کاربرد تکنیک آرام سازی پیشرونده عضلانی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروز یس می باشد . روش کار: این مطالعه در سال 1398 با مرور منابع و مقالات منتشر شده و در دسترس داخلی و خارجی مرتبط با مولتیپل اسکلروزیس و آرام سازی پیشرونده عضلانی و جستجو در بانکهای اطلاعاتی ،Scopus ، Pubmed SID ،Elsevier ،Google Scholar و بانک مقالات علوم پزشکی ایران، با کلید واژه های آرام سازی پیشرونده عضلانی، مولتی پل اسکلروزیس، بیماری های مزمن، پرستاری، خستگی و فعالیت های روزمره زندگی به فارسی و انگلیسی انجام گردید. یافته ها: مطالعات بر کاربرد تکنیک های آرام سازی در بیماریهای مزمن تاکید دارند. از جمله اثراتی که در مورد بیماری مولتیپل اسکلروزیس مشاهده می شود می توان به کاهش خستگی، بهبود فعالیتهای روزمره زندگی، بهبود کیفیت خواب، کاهش درد، کاهش اضطراب و افسردگی و ارتقای کیفیت زندگی اشاره کرد . نتیجه گیری: تکنیک آرام سازی پیشرونده عضلانی یکی از پرکاربرد ترین روش های مکمل جهت کاهش درد و خستگی بیماران مبتلا به MS است. این قبیل روش های غیر داروئی ضمن کم هزینه بودن و سهولت اجرا می توانند در بهبود کیفیت زندگی و رضایتمندی بیماران موثر باشند.

کلیدواژه ها

آرام سازی پیشرونده عضلانی، بیماری های مزمن، خستگی، فعالیت های روزمره زندگی، مولتیپل اسکلروزیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.