مقایسه تاثیر دارچین و زنجبیل بر درد دیسمنوره و PMS در دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر در سال 1394

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
  • کد COI اختصاصی: HUMS01_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جعفریان

چکیده

سابقه و هدف : با توجه به شیوع بالای دیسمنوره اولیه و پیامدهای نامطلوب آن بر کیفیت زندگی و نیز شواهدی دال بر خاصیت زنجبیل و دارچین در مهار پروستاگلندین، مطالعه اخیر با هدف مقایسه میزان اثر بخشی کپسول دارچین و زنجبیل در درمان دیسمنوره اولیه، در دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر در سال 1394 انجام گرفت. روش بررسی: تحقیق از نوع کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی 130 دانشجو، با سابقه دیسمنوره اول یه صورت گرفت. نمونه ها از نظر شدت دیسمنوره مشابه سازی شده و سپس به صورت تصادفی در دو گروه 65 نفری قرار گرفتند. افراد دو گروه از لحاظ سن، سن منارک، وزن، طول سیکل و طول پریودی مشابه بودند. برای افراد گروه دارچین کپسول های محتوی 240 میلی گرم پودر دارچین و برای افراد گروه زنجبیل کپسول های حاوی 240 میلی گرم پودر زنجبیل، 5 عدد در روز، به مدت سه روز اول قاعدگی تجویز گردید. تاثیر داروها بر دیسمنوره اولیه پس از پایان دوره درمان به وسیله سیستم امتیازبندی چند بعدی گفتاری بررسی و مورد قضاوت آماری قرار گرفت. برای آنالیز آماری این پژوهش از آزمون های فریدمن، من ویتنی و واریانس استفاده شد.یافته ها: با توجه به نتایج بدست آمده، بهبود شدت دیسمنوره اولیه در دو گروه دارچین و زنجبیل قبل و بعد از مداخله در معیارهای خستگی، سردرد، حساسیت سینه، درد شکم، آکنه، تحریک پذیری، مشکل گوارشی و کاهش وافزایش اشتها تفاوت معناداری وجود داشت اما در معیار عصبانیت در گروه دارچین قبل و بعد از مداخله و همچنین در دو گروه دارچین و زنجبیل، بین اختلاف سنی، منارک، طول سیکل و طول پریودی تفاوت معناداری وجود نداشت. نتیجه گیری: کپسول دارچین و زنجبیل در بهبود شدت دیسمنوره اولیه موثر است و بررسی تاثیرات دارچین و زنجبیل بر دیگر علائم همراه با دیسمنوره اولیه توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

دیسمنوره ، دارچین، زنجبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.