اثر یوگا بر بهبود وضعیت بالینی بیمار مبتلا به صرع: مروری نظام مند

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
  • کد COI اختصاصی: HUMS01_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1906
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام علیزاده

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری-مامایی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

فاطمه محمدی پور

استادیار، دکترای پرستاری، دانشکده پرستاری-مامایی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

چکیده

زمینه و هدف: صرع یک بیماری مزمن با دوره هایی از تشنج است که در جوامع کم درامد شیوع بیشتری دارد. صرع اثر قابل ملاحظه ای بر کیفیت زندگی افراد مبتلا و خانواده های آنان دارد. امروزه درمان های بالینی موثر بر کاهش فرکانس و شدت تشنج این افراد در حال گسترش است. یوگا فیزیولوژی بدن را از طریق کنترل وضعیت، تنفس و مدیتیشن تنظیم می کند. این مطالعه با هدف بررسی اثر یوگا بر بهبود وضعیت بالینی بیمار مبتلا به صرع انجام شده است. روش جستجو: مرور متون از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی google ،pubmed iranmedex،magiran،scopus،sid،scholar و علم نت با کلیدواژه های صرع, یوگا, وضعیت بالینی, درمان غیردارویی, تشنج epilepsy, Seizure, yoga, Meditation، انجام گردید. متن کامل مقالات مرتبط با مطالعات بر اساس معیارهای ورود ( دسترسی به متن کامل مقالات، مرتبط بودن خلاصه مقالات با موضوع تحقیق، تاریخ انتشار مقالات از2010-2019) و خروج ( عدم دسترسی به متن کامل مقالات ) توسط دو محقق به طور مستقل بررسی و از بین 35 مقاله تعداد 28 مقاله پس از ارزیابی کیفیت انتخاب و در مطالعه حاضر از آنها استفاده گردید. یافته ها: بررسی مطالعات انجام شده نشان می دهد که یوگا به عنوان یک درمان کمکی و غیر دارویی می تواند در مدیریت اختلال سیستم اتونوم موثر بوده و آرامش بخش باشد.همچنین تصور می شود که یوگا می تواند بر فعالیت امواج مغزی و سطوح تحریک کننده عصبی اثر بگذارد. یوگا عدم فعالیت سیستم عصبی پاراسمپاتیک و گاما آمینوبوت یریک اسید را به وسیله تحریک عصب واگ و مسیر اصلی محیطی و کاهش بار allostatic، اصلاح می کند. تمرینات منظم یوگا می تواند دوز و عوارض جانبی داروهای ضد تشنج را کاهش داده و سبب کاهش فراوانی تشنج ها در این بیماران شود. نتیجه گیری: به منظور بهبود وضعیت بالینی کاهش فراوانی و مدت تشنج ها توصیه می شود که یوگا به عنوان یک درمان غیر تهاجمی، مقرون به صرفه و بدون عوارض جانبی برای بیماران مبتلا به صرع مورد توجه قرا ر گیرد. همچنین پیشنهاد می شود که اثر یوگا بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع مقاوم به درمان بیشتر مورد مطالعه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

یوگا، صرع، تشنج، مدیتیشن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.