بررسی جامعه شناختی تنوع گویش گیلکی در مقایسه با زبان فارسی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله مطالعات نقد زبانی و ادبی، دوره: 3، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_ROKHSAR-3-9_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان حیدرپورمیمه

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

هنگامه واعظی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

مقاله حاضر با هدف بررسی ارتباط بین نواحی جغرافیایی و تنوعات گویش گیلکی انجام گرفتهاست. در این پژوهش تلاش گردید تا نشان داده شود در نواحی مختلف جغرافیایی، تفاوت هایگویشی هست. به این منظور داده های رایج گیلکی از گویشوران گیلک زبان و صحبت هایشانجمع آوری گردید. بررسی داده ها در این پژوهش نشان داد که گویش های گیلکی نواحیمختلف جغرافیایی (شرقی و غربی) تفاوت هایی دارند. نتایج حاکی از آن است که در نواحیمختلف جغرافیایی، تنوعات گویشی به لحاظ آوایی، دستوری و نحوی مشاهده می شود. لذا ازاین مطالعه این نتیجه حاصل شد که ناحیه جغرافیایی به عنوان یکی از متغیرهای غیر زبانیسبب گوناگونی گویشی میشود اما زبان فارسی در مقام زبان معیار و زبان غالب در جامعه برتنوعات گویشی تاثیر بسزایی دارد.

کلیدواژه ها

جامعه شناسی زبان، تنوعات گویشی، گیلکی، زبان فارسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.