تبارشناسی نقوش آثار تپه زیویه در هنرهای باستانی بین النهرین و آسیای صغیر
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: پژوهش در هنر و علوم انسانی، دوره: 4، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_RAH-4-2_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 653
نویسندگان
کارشناس ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارومیه
کارشناس ارشد رشته پژوهش هنر استاد مدعو رشته نقاشی دانشگاه ارومیه
چکیده
ریشه های هنرهای باستانی ایران، علاوه بر فرهنگ بومی ایرانی، در فرهنگ تمدن های همسایه نیز نهفته است. هربخشی از ایران در دوران باستان با تمدن های مهمی هم مرز بوده اند. طوری که از شرق با فرهنگ های هندی و از غرب بامردم شهرنشین بین النهرین روابط تنگاتنگی داشتند. این ارتباط ها آثار خود را در همه جوانب زندگی نشان می دادند. و هنربه عنوان یکی از بخش های مهم فرهنگ، از این اثرات بی نصیب نبود. این مقاله قصد دارد، برخی از نقوش هنربومی باستانی غرب ایران را در فرهنگ های باستانی بین النهرین تبارشناسی کند. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی خواهدبود و نمونه های آماری مطالعه، محدود بر آثار تپه زیویه. نتایج پژوهش نشان داده است که قالب کلی اکثر آثار بر اساسهنر آشوری انتخاب شده و تنها در مورد دستبند طلایی، شکل کلی اثر مبتنی بر هنر اورارتویی بوده است. جزییات در آثارپیشگفته بیشتر از اینکه تحت تاثیر آشوریان بوده باشد، یا ملهم از فرهنگ بومی است و یا اینکه با نگاهی به هنراورارتویی پرداخته شده است. مانند ظاهر انسانی پادشاهان، داشتن تبسم یا کمپشت بودن ریش مردان. مفاهیم ودلالت های نقوش آثار هنری تپه زیویه، براساس تفکرات بومی شکل گرفته ولی به دلیل تاثیرات بصری همسایگان، برخیاز دلالت های ضمنی وارد هنر ماننایی شده است.کلیدواژه ها
زیویه، اورارتو، آشور، بین النهرین، آسیای صغیرمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.