ارزیابی تاثیر تبلیغات هراس انگیز و شگفت انگیز برخرید تصادفی آنلاین با نقش تعدیل گر عوامل محیطی و فردی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پارس مدیر، دوره: 4، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_PRSM-4-14_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 354
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کمیجانی

کارشناسی ارشد مدیریت بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی علوم تحقیقات، تهران، ایران

رضا نجف بیگی

استاد بخش مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی علوم تحقیقات، تهران، ایران

حرمت اصغری

استادیار بخش مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی علوم تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

هدف پژوهش ارزیابی تاثیر تبلیغاتی هراس انگیز و شگفت انگیز برخرید تصادفی آنلاین با نقش تعدیل گر عوامل محیطی و فردی می باشد . فروشگاه اینترنتی دیجی کالا به عنوان جامعه در نظر گرفته شده است. با استفاده از فرمول کوکران و اندازه جامعه نامحدود، 384 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. با استفاده از ابزار پرسشنامه به جمع آوری داده ها پرداخته شد. روایی و پایایی پرسشنامه استاندارد با استفاده از روایی تحلیل پرسشنامه به جمع آوری داده ها پرداخته شد. روایی و پایایی پرسشنامه استاندارد با استفاده از روایی تحلیل محتوایی و آلفای کرونباخ بررسی شده و مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از تکنیک معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS و SMARTPLS استفاده شد. براساس نتایج به دست آمده، تبلیغات شگفت انگیز و تبلیغات هراس انگیز بر خرید تصادفی آنلاین تاثیر مثبت و معناداری داشتند.همچنین نقش تعدیل گر عوامل محیطی و فردی (خرید ارزشی، خرید لذت بخش، جست و جوی خرید، خرید احساسی و خرید اجتماعی)مورد تایید قرار گرفت. می توان نتیجه گرفت که افکار و احساسات مصرف کنندگان در مورد خرید اینترنتی یک عامل تاثیرگذار بر خواست های مبنی بر ادامه ی خرید اینترنتی است.در حقیقت خرید تصادفی آنلاین انعکاس تمایل مشتری به خرید از طریق پایگاه اینترنتی می باشد. بازاریابی های شگفت انگیز و هراس انگیز در صدد هستند تا از احساسات غریزی بشر به عنوان ابزاری در خرید محصول بهره گیرند و در این راستا بر عواطف عشق، طمع، ترس، آزردگی، اعتماد، سخاوت، صداقت و انصاف استوار هستند.

کلیدواژه ها

رفتار مالی، شخصیت مشتری، منابع اطلاعاتی، مشتری محوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.