کارایی و اثربخشی پزشکی از راه دور در مدیریت و نظارت بر بیماری های قلبی: مرور نظام یافته

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاع رسانی پزشکی نوین، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMIS-4-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرحناز صدوقی

گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

خدیجه مولایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، انفورماتیک پزشکی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

مژگان احمدی فارسانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.

محمد هادیان

گروه اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

چکیده

هدف: بیماری های قلبی بیماریهای مزمن و شایعی هستند که علاوه بر تحمیل بار مالی و بهداشتی زیاد بر افراد و جوامع، منجر به مرگ، ناتوانی و کاهش کیفیت زندگی خواهند شد. پزشکی از راه دور رویکردی امیدوارکننده برای بهبود مراقبت از این افراد است. هدف از این مطالعه بررسی کارایی و اثربخشی پزشکی از راه دور در مدیریت و نظارت بر بیماری های قلبی است.منابع اطلاعات یا داده ها: مطالعه حاضر مروری نظامند است که در آن مقالات مربوط به کارایی و اثربخشی پزشکی از راه دور در مدیریت نظارت بر بیماری های قلبی در بازه زمانی مارس 2011 تا جولای 2017 با استفاده از کلیدواژه های در نظر گرفته شده و همچنین عملگر AND ازپایگاه Google Scholar و Scopus ،Pubmed ،Science Direct ،ProQuest استخراج شدند. روش های انتخاب مطالعه: پس از غربالگری عنوان و چکیده مقالات، 21 مطالعه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. جهت غربالگری مقالات از معیارهای چاپ مقالات به زبان انگلیسی، مرتبط بودن مقالات به کارایی و اثربخشی پزشکی از راه دور در مدیریت و نظارت بر بیماری های قلبی و دسترسی به متن کامل مقالات استفاده شد.ترکیب مطالب و نتایج: پزشکی از راه دور به تشخیص به موقع بیماری های قلبی، تسهیل دسترسی بیماران به متخصصان، کاهش طول مدت اقامت و تخصیص موثر منابع منجر شده و در کاهش هزینه ها و بهبود کیفیت زندگی دخل و تصرف موثر و بی نظیری داشته است. همچنین یافته ها بیانگر آن بودند که کشورهای پیشرفته در بکارگیری پزشکی از راه دور به منظور مدریت و نظارت بر بیماری های قلبی همواره نسبت به سایر کشورها پیشگام تر بوده اند.نتیجه گیری: استفاده از پزشکی از راه دور می تواند به عنوان راه حلی عملی در زمینه تشخیص و درمان بیماری های مختلف خصوصا بیماری های قلبی جهت غلبه بر محدودیت های زمانی و مکانی ارایه گردد. این فناوری همچنین با ایجاد انگیزه در بیماران، خودکنترلی، مدیریت علایم بالینی و ارایه برنامه غربالگری، بهبود وضعیت سلامت را به حداکثر رسانده است.

کلیدواژه ها

بیماری های قلبی، پزشکی از راه دور، خودمراقبتی، اثربخشی، کارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.