نقشه علمی دانشگاه های علوم پزشکی تیپ یک کشور و تعیین جایگاه دانشگاه علوم پزشکی بابل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاع رسانی پزشکی نوین، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JMIS-3-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی یمین فیروز

گروه آموزش عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.

عارف ریاحی

دکترا ، علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده کتابداری، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

امین زارع

گروه علم اطلاعات، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

فریبا صحبتی ها

کارشناس ارشد، علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

هدف: تولید علم در هر کشور، بیانگر توسعه یافتگی آن است و توسعه پایدار هر کشور براساس توانمندی های خاص آن کشور مشخص می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی برون داد علمی دانشگاه های علوم پزشکی تیپ یک کشور طی سال های 2006 تا 2015 و تعیین جایگاه دانشگاه علوم پزشکی بابل در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس صورت گرفته است.روش ها: این مطالعه، پژوهشی پیمایشی- توصیفی است و با رویکرد علم سنجی صورت گرفته است. جامعه پژوهش را کلیه مدارک و مقالات علمی 24 دانشگاه علوم پزشکی تیپ یک کشور تشکیل می دهند که توسط محققان و پژوهشگران با وابستگی سازمانی به این مراکز طی سال های 2006 تا 2015 در پایگاه اطلاعاتی Scopus منتشر شده است. برای تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS نسخه 19 و Excel استفاده شده است نتایج: یافته ها نشان داد که 24 دانشگاه علوم پزشکی تیپ یک کشور طی بازه زمانی فوق، 23523 مقاله علمی منتشر کرده اند. دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با تولید 2538 مقاله برترین دانشگاه در میان مراکز مورد بررسی بوده است. دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز با 1368 مقاله علمی، رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است تولیدات علمی دانشگاه های مورد بررسی رشدی 23 درصدی داشته و بیشترین مقالات در حوزه بهداشت محیط و حرفه ایمنتشر شده است. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیشترین مقالات پژوهشگران 24 دانشگاه فوق را منتشر کرده است. نتیجه گیری:.با توجه به نتایج لازم است سیاست گذاران و مدیران پژوهشی وزارت بهداشت تمهیدات و بودجه ای ویژه برای فعالیت های پژوهشی دانشگاه های تیپ یک در نظر گیرند تا نه تنها کمیت تولید علم این دانشگاه ها، بلکه سطح کیفی فعالیت های پژوهشی این دانشگاه ها نیز افزایش یابد

کلیدواژه ها

دانشگاه ها، پایگاه اطلاعاتی، اسکوپوس، نقشه علمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.