شناسایی گروه غالب ویروس اس سیب زمینی (PVS) در ایران و بیان ژن پوشش پروتیینی آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GEB-7-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید مسعودی

گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

احمد روحی بخش

گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

محمدحسن عصاره

موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، کرج، ایران

مسعود نادرپور

موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، کرج، ایران

داود کولیوند

گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

بیان ژن ویروسها در باکتری برای مطالعه پروتیین ویروسها و تولید آنتی بادی اختصاصی مورد استفاده قرار میگیرد. در این پژوهش، نمونه های سیب زمینی از هشت استان ایران جمع آوری شده و ردیابی ویروس Potato virus S، به عنوان یکی از مخربترین ویروسهای سیب زمینی، بوسیله داس-الیزا و آرتی-پیسیآر انجام گرفت. تعیین گروه غالب با توجه به توالی ژن پوشش پروتیینی و پس از تجزیه فیلوژنی انجام شد. ژن کامل CP تکثیر و همسانه سازی شده و مورد توالی یابی قرار گرفت، سپس از پلاسمید pJET1.2/blunt برش داده شده و به پلاسمید بیان pET-28a (+) متصل شد و سازه (pET-28a:PVS:CP) به باکتری Escherichia coli سویه BL21 منتقل شد. بهینه سازی بیان ژن با القا بوسیله IPTG در غلظتهای 0/5، 1 و mM 2 به مدت 3، 4 و 6 ساعت انجام گرفت و توسط SDS-PAGE و وسترن بلات تایید شد. بر اساس توالی نوکلیوتیدی، جدایه های ایرانی PVS به سه گروه تقسیم شدند که یک گروه با 22 عضو به عنوان گروه غالب شناخته شد. بیان پروتیین نوترکیب با وزن 34 کیلودالتون توسط وسترن تایید شد. القاء با غلظت 1 میلیمولار IPTG و به مدت 4 ساعت بهترین بیان را نشان داد. این نخستین گزارش بیان ژن پوشش پروتیینی ویروس PVS است که برای تهیه آنتیبادی این ویروس اهمیت دارد.

کلیدواژه ها

ویروس اس سیب زمینی، بیان ژن،پروتیین نوترکیب، تجزیه فیلوژنتیکی، PVS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.