بررسی تجربی و شبیه سازی احتراق موتور گازسوز با شمع پیش محفظه با مخلوط رقیق

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات موتور، دوره: 50، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_ENGIN-50-50_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد خیراللهی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه ارومیه ، ارومیه، ایران

صمد جعفرمدار

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه ارومیه ، ارومیه، ایران

شهرام خلیل آریا

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه ارومیه ، ارومیه، ایران

سیدمصطفی آقامیرسلیم

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، تهران، ایران

رسول قادری

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه ارومیه ، ارومیه، ایران

چکیده

گاز طبیعی در موتورهای احتراق داخلی به عنوان سوخت پاک در مقایسه با سوختهای دیگر، ظرفیت بالقوهای برای کاهش آلاینده ها دارد. استفاده از فناوریهای جدید در تهیه مخلوط و مدیریت بهینه احتراق باعث شده است آلاینده های موتورهای گاز طبیعی کاهش و بازدهی آنها افزایش یابد. با مطالعه کارهای تحقیقاتی موتورهای گاز طبیعی میتوان دریافت که استفاده از راهبردهای احتراق با مخلوط رقیق، سهم موثرتری در کاهش آلاینده ها و بهبود بازدهی دارد. در این مطالعه برای احتراق مخلوط رقیق از سامانه جرقه با شمع محفظه دار استفاده و عملکرد آن با شمع معمولی مقایسه شده است. بررسی تجربی استفاده از شمع محفظه دار نشان داد که در بسیاری از نقاط کارکردی موتور، محدوده پایدار احتراق افزایش و مقدار آلاینده ها کاهش یافته است. شمع محفظه دار با آشفتگی بیشتری مخلوط را مشتعل میکند و قدرت قویتری برای حفظ پایداری احتراق ایجاد میکند. در بررسی تجربی، آزمایشهای کارکردی در نسبت هوا به سوخت درست و رقیق و بارهای مختلف انجام شده است. برای بررسی تحلیلی از روش دو ناحیهای شبه ابعادی نرمافزار GT-POWER و شبیهسازی سه بعدی از نرمافزار Fire استفاده شد. در صحه گذاری شبیه سازی تحلیلی و شبیه سازی سه بعدی از نتایج فشار احتراق تجربی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

سوخت جایگزین، رقیق سوز ،احتراق پایدار،نسبت هوا به سوخت اضافی، شمع محفظه دار،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.