اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهبود تصویر بدنی در زنان باردار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی نوآوری های اخیر در روانشناسی،کاربردها و توانمندسازی با محوریت رواندرمانی
  • کد COI اختصاصی: PSYCHO05_412
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه قلیان نوذری

کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی، دانشکده ی علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری ایران

رمضان حسن زاده

استاد گروه روانشناسی ، واحد ساری، دانشگاه آزاداسلامی ، ساری، ایران

رضا دنیوی

استادیار گروه روانشناسی ، دانشگاه آزاداسلامی ، نکا، ایران

چکیده

مقدمه: دوران بارداری به عنوان یکی از مهمترین دوره ھای زندگی زنان میتواند تغییرات متفاوت وچشمگیری را در تصویر بدنی آنان ایجاد کند که بر سلامتی مادر و جنین نیز بیتاثیر نیست . زنان باردار تغییرات گستردهای را در ظاھر بدن خود تجربه میکنند. با توجه به وجود مطالعات محدود در این زمینه، مطالعه حاضر با ھدف اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهبودتصویر بدنی زنان باردارانجام شد.مواد و روش ھا: روش پژوھش نیمه آزمایشی باطرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوھش شامل زنان باردار مراجعه کننده به کلاس ھای آمادگی زایمان بیمارستان امیرمازندرانی شهر ساری در 6 ماه اول سال 1397 که به تعداد 140 نفر بود و نمونه این پژوھش ، 30 نفر بودند که به صورت در دسترس و غیر تصادفی انتخاب شدند و با گمارش تصادفی در دو گروه 15 نفری قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در این پژوھش پرسشنامه تصویر بدنی((MBSRQ، لیتلتون و ھمکاران (2005 ) بود. مداخلات درمانی روی گروه آزمایش طی 8 جلسه 90 دقیقه ای و ھر ھفته 2 بار انجام پذیرفت. گروه کنترل ھیچ آموزشی دریافت نکردند . جهت آزمودن فرضیه از آزمون از تحلیل کواریانس و t زوجی استفاده گردید.یافته ھا: نتایج پژوھش نشان داد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهبود تصویر بدنی تاثیر داشته است ومیزان این تاثیر برای بهبود تصویر بدنی (24/0) ( P< 0.05 و(F=90.42 بود.نتیجھ گیری: با توجھ بھ نتایج مطالعھ حاضر توصیھ می شود درمان مبتنی بر پذیرش و تعھد توسط متخصصان برای آموزش در کلاس ھای آمادگی زایمان و مراکز بھداشت برای بھبود تصویر بدنی استفاده شود.

کلیدواژه ها

درمان مبتنی بر پذیرش و تعھد، تصویربدنی ، زنان باردار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.