میکروپلاستیک ها در سیستم های آب شیرین: مروری بر وقوع، اثرات و روش های آنالیز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت مصرف آب با رویکرد کاهش هدر رفت و بازیافت
  • کد COI اختصاصی: IWWA02_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 740
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدیر عبدالرحیمی

دانشجوی دکتری مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده

هدف از این تحقیق، بررسی و گردآوری مطالعات در زمینه میکروپلاستیک ها در سیستمهای آب شیرین با مروری بر وقوع، اثرات و روشهای آنالیز آنهاست. افزایش مداوم در تولید پلاستیک و مدیریت ضعیف زباله های پلاستیکی منجر به افزایش چشمگیر آنها و در نتیجه باعث ظهور میکروپلاستیکهای با سایز کمتر از 5 میلیمتر در محیطهای آبی شده است. وجود میکروپلاستیکها به عنوان نوعی از آلودگیهای نوظهور، به موضوعی مهم و موجب نگرانی مسئولان تبدیل شده است. فراوانی میکروپلاستیک ها بسته به موقعیت مکانی متفاوت است و از 1 میلیون قطعه در هر مترمکعب تا کمتر از 1 قطعه در 100 مترمکعب میتواند متفاوت باشد. میکروپلاستیکها میتوانند از طریق مکانیسم هایی مانند بلع باعث ایجاد اثرات مضر بر انسان و موجودات زنده شوند. میکروپلاستیکها میتوانند بهعنوان حامل سموم مختلف مانند مواد افزودنی حاصل از فرآیندهای تولید صنعتی و آلودگی های دیگر توسط جذب در آب عمل کنند و باعث بروز مشکلاتی مانند آسیب روده و تغییر در روند متابولیک میشوند. نمونه های حاوی میکروپلاستیک به روش جداسازی بر اساس چگالی توسط نمکهای غیر آلی مانند کلرید سدیم خالص سازی شده و سپس فرآیند هضم توسط مواد اکسیدکننده یا آنزیمها را طی میکنند و سپس مورد آنالیز قرار می گیرند. روشهای متداول برای مطالعات کیفی، طیفسنجی FTIR، طیفسنجی رامان، پیرولیز-GC/MS و کروماتوگرافی مایع است. مطالعه حاضر علاوه بر گردآوری و مرور تجارب جهانی انجام شده در این زمینه به بررسی روشهای نمونه گیری و تحلیل این روشها میپردازد تا اطلاعات دقیقی در مورد میکروپلاستیک ها در آب شیرین به دست آید که میتواند برای ارزیابی بهتر خطرات محیطی این آلاینده ها مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

میکروپلاستیکها، آب، اثرات محیطی، روشهای آنالیز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.