مدیریت منابع در شبکه های ناهمگن سبز مبتنی بر استفاده مجدد از کسری از طیف (KBEI-2019)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس مهندسی دانش بنیان و نوآوری
  • کد COI اختصاصی: KBEI05_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 511
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین نصراصفهانی

موسسه آموزش عالی صفاهان اصفهان، ایران

بهروز شاهقلی قهفرخی

دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه اصفهان اصفهان، ایران

چکیده

در دهه ی اخیر حجم ترافیک داده در شبکه های موبایلافزایش چشمگیری داشته است و این روند همچنان ادامه خواهد داشت.سیستم های سلولی مبتنی بر ماکروسل ها موجب تنزل پوشش کاربرانلبه و همچنین کاهش کیفیت ارتباط آنها می شود. در راستای حل اینمشکلات، شبکه های ناهمگن معرفی شده اند. اما چالشی که این گونه ازشبکه ها با آن روبرو هستند، تداخلی است که بین لایه های یکسان ولایه های متفاوت ایجاد می شود. به این منظور استفاده مجدد از کسریاز طیف (FFR) ارائه شد. از طرفی رشد نمایی تجهیزات بی سیم، مصرف انرژی را به طور قابل ملاحظه ای سبب شده است. در این راستاپژوهشگران روشهای گوناگونی را برای کاهش مصرف انرژی ایستگاه-های پایه ارائه داده اند که از میان آنها میتوان به تخصیص منابع بهطور کارآمد اشاره کرد. در این تحقیق راهکاری ارائه شده که با در نظرگرفتن بار ترافیکی در شبکه های ناهمگن مبتنی بر FFR، به نحوی از تخصیص منبع استفاده میکند که علاوه بر بهبود وضعیت تداخل درشبکه و حفظ کیفیت ارتباط کاربران، در مصرف انرژی این شبکه ها نیزصرفه جویی کند. روش کار به این صورت است که شعاع ناحیه مرکزیدر هر سلول تعیین شده و سپس راهکاری مبتنی بر الگوریتم ژنتیکبرای تخصیص توان مطابق با محدودیت حداقل نرخ مورد نیاز هر کاربرپیشنهاد شده است. نتایچ شبیه سازی نشان می دهد که بهره وری انرژیو میزان تداخل روی گره ها در مقایسه با روش پیشین بهبود یافته است.

کلیدواژه ها

استفاده مجدد از کسری از طیف، بهره وری انرژی، بهره وری طیف، شبکه های سلولی ناهمگن سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.