طراحی کنترل کننده فیدبک حالت برای سیستم های دارای گذار مارکوفی تاخیردار با نامعلومی برخی از درایه های ماتریس احتمال گذار حالات بر پایه نامساوی های ماتریسی خطی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی برق و مکاترونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICELE05_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن زرآبادی پور

دانشیار، مهندسی برق، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین

سارا بیرامی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی برق، گروه کنترل، دانشگاه دانش البرز

چکیده

سیستمهای دارای گذار مارکوفی که در واقع جز خانواده سیستمهای کلیدزن محسوب میشوند، در مدلسازی فرآیندهای با تغییرات ناگهانی در ساختارها، تغییر در اتصالات درونی زیر سیستمها، مدلسازی تغییرات آنی در سیستمهای موجود در اقتصاد و مدلسازی سیستمهای کنترل شبکه شده استفاده میشوند. از طرفی تاخیر در معادلات دینامیکی حاکم بر بعضی از سیستمهای موجود در عمل از جمله فرآیندهای شیمیایی و سیستمهای مخابراتی یکی از اساسی ترین مشکلات شناخته شده است و از آن به عنوان عامل اصلی کاهش کارآیی سیستم تحت کنترل و در برخی موارد ناپایداری سیستم یاد میشود. گذار بین مودهای مختلف سیستم دارای جهش مارکوفی از یک فرآیند مارکوفی تبعیت میکند که در هر گام زمانی با یک احتمال خاص در یکی از مودها قرار میگیرد. در عمل یافتن تمامی احتمالهای گذار بین مودهای مختلف امری پیچیده محسوب میشود و میتوان برخی از این احتمالات را نامعلوم فرض نمود. تمرکز اصلی ما در این پژوهش تحلیل پایداری و پایدارسازی یک سیستم دارای پرش مارکوفی در حضور تاخیر زمانی و همچنین نامعلومی برخی از این احتمالات میباشد. سیستم مورد نظر دارای معادلات دینامیکی به فرم فضای حالت گسسته در زمان با نامعینی در ماتریسهای سیستمی میباشد. روش تحلیل پایداری بر مبنای توابع لیاپانوف- کراسوفسکی است. در ادامه یک دسته شروط کافی برای تحلیل پایداری و همچنین طراحی کنترل کننده فیدبک حالت برای تضمین پایداری حلقه بسته در حضور نامعلومی برخی از این احتمالهای گذار پیشنهاد میشود. نتایج شبیه سازی کاملا0 حاکی از موفقیت ما در طراحی کنترل کننده فیدبک حالت میباشند.

کلیدواژه ها

سیستمهای دارای گذار مارکوفی، تاخیر زمانی، کنترل فیدبک حالت، کنترل مقاوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.