ارزیابی کفایت سیستم قدرت با حضور نیروگاه های جزرومدی نوع مخزنی به روش مونت کارلو

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی برق و مکاترونیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICELE05_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن خالقی

شرکت برق منطقهای زنجان، زنجان، ایران

امیر قائدی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد داریون، دانشگاه آزاد اسلامی، داریون، ایران عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون

چکیده

نیروگاه های جزرومدی نوع مخزنی در مناطقی که تغییر ارتفاع آب در شرایط بروز جزرومد قابل توجه باشد میتوانند احداث شده و به عنوان یکی از منابع انرژی تجدیدپذیر به منظور تولید برق در مقیاسهای زیاد استفاده شوند. توان تولیدی این نوع از نیروگاه هی جزرومدی نسبت به نیروگاه های جزرومدی نوع جریانی بیشتر بوده و با حداث سد و مخزن ذخیره آب بزرگ میتوان توانهای الکتریکی بالا و قابل اتصال به سیستم قدرت تولید نمود. در نیروگاه های جزرومدی به دلیل تغییر موقعیت ماه، خورشید و زمین در طول زمان ارتفاع آب تغییر کرده و لذا توان تولیدی این نیروگاه ها نیز که به ارتفاع آب وابسته است تغییر میکند. لذا توان تولیدی این نیروگاه ها ثابت نبوده و به مانند نیروگاه های متعارف قابل کنترل نیست. بر همین اساس افزایش سهم این نیروگاه ها در سیستم قدرت بر مطالعات مختلف سیستم قدرت از جمله قابلیت اطمینان تاثیر میگذارد و لذا باید روشهای جدیدی جهت مطالعه تاثیر این نیروگاه ها توسعه یابد. بر همین اساس در این تحقیق با استفاده از روش شبیه سازی مونت کارلو که رفتار تصادفی تجهیزات مختلف را در مطالعات لحاظ مینماید مطالعه قابلیت اطمینان سیستم قدرت با حضور نیروگاه های جزرومدی نوع مخزنی با مقیاس بزرگ در بخش کفایت صورت گرفته و با اعمال روش پیشنهادی به سیستم تست RBTS شاخصهای مهمی به مانند احتمال قطع بار، متوسط زمان قطع بار، متوسط انرژی تامین نشده، پیک بار قابل تغذیه و میزان افزایش پیک بار قابل تغذیه در شرایطی که نیروگاه های جزرومدی نوع مخزنی به آن اضافه شده باشد به دست آورده شده است.

کلیدواژه ها

کفایت، نیروگاه های جزرومدی نوع مخزنی، ارتفاع آب، عدم قطعیت، قابلیت اطمینان، شبیه سازی مونت-کارلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.