بهره گیری از مدلهای تعالی در طراحی ارزیابی فناوری اطلاعات در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی آینده پژوهی،مدیریت و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: FRMSD01_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان ساجدی نژاد

استادیار، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) ، تهران، ایران.

محمدساویز اسدی لاری

عضو هیات علمی، دانشگاه پیام نور، بخش فنی و مهندسی، تهران، ایران.

چکیده

در دنیا مدلهای مختلف ارزیابی و توسعه فناوری اطلاعات ایجاد و از آنها در جهت ارزیابی و توسعه توان فناورانه سازمانها استفاده شده است. از دیدگاه خبرگان راهبری فناوری اطلاعات، استفاده از مدلهای مرسوم و استانداردهای فناوری اطلاعات در راهبری آن در سازمانهای کشور نتوانسته است ارزش افزوده متناسب با هزینه های زیاد توسعه فناوری را ایجاد نماید. این مشکلات در سازمانهایی که از فناوری اطلاعات بهعنوان تسهیل کننده فرآیندهایشان استفاده میکنند بیشتر به چشم میخورد. از سویی دیگر مدلهای تعالی بر مبنای تجربیات علمی و حرفهای مختلف توسعه یافته اند.هدف اصلی این مقاله این است که بتواند از مدلهای مختلف تعالی استفاده نموده و در انتهای آن به مدل بومی برای مشاوره ایرانداک به دانشگاه ها، شرکتها و سازمانها در راستای بهبود و ارتقای فناوری اطلاعات آنها دست یابد. ارایه این الگو در جذب مشتریان چه در میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه ها و چه در میان شرکتها و موسسات دولتی و خصوصی مفید خواهد بود. این چارچوب بهعنوان چارچوبی برای ارائه خدمات مشاوره فناوری اطلاعات پژوهشگاه به سازمانها و شرکتهای درخواست کننده شکل خواهد پذیرفت و میتواند برای کسب درآمد پژوهشگاه مورد بهره برداری قرار گیرد.

کلیدواژه ها

مدیریت فناوری اطلاعات سازمانی، چارچوب بهبود فناوری اطلاعات، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، تعالی فناوری اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.