تاثیر آموزش الکترونیک بر خودکارآمدی والدی مادرنوزاد نارس بستری در بخش ویژه نوزادان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی گزارشهای موردی بالینی
  • کد COI اختصاصی: CCRMED03_287
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 302
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره مخلص آبادی فراهانی

کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، موسسه حامی نوابغ جوان, دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج ، ایران

چکیده

تولد یک نوزاد نارس و بیمار، عدم آگاهی و کمبود اطلاعات پیرامون وضعیت نوزاد و بخش مراقبت ویژه نوزادان؛ فرایند انتقال به مرحله والد شدن را به خطر می اندازد و سبب می شود که والدین در انجام وظایف خود، توانایی هایشان را دست کم بگیرند و منجر به کاهش اعتماد به نفس آنها می شود. ارایه اطلاعات و مراقبت در سطح مطلوب می تواند به والدین اعتماد به نفس لازم، در انجام نقش والدی بدهد که پرستاران در این مورد نقش مهمی را ایفا می کنند.معرفی بیمار : خانمی 34 ساله دارای نوزاد پسر 31 هفته حاصل زایمان طبیعی با وزن تولد 1300 گرم بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بود که مادر به علت استرس ها و عدم آگاهی از شرایط نوزاد اعتماد به نفس پایینی داشت توسط پرستار تحت آموزش الکترونیکی تحت وب قرار گرفت که مادر در هر زمان از اطلاعات و آموزش های موجود در سایت آموزشی که به صورت فیلم و پادکست و پمفلت بود استفاده می نمود و پس از گذشت 20 روز از استفاده از سایت میزان استرس مادر کاهش یافت و اعتماد به نفس او افزایش چشمگیری داشت که در انجام کارهای نوزاد محوله به مادر خود را نشان داد.بحث و نتیجه گیری: با توجه به مزایای فضای مجازی در امر آموزش مانند در دسترس بودن ، امکان شبیه سازی با رایانه ، قابلیت آموزش همزمان به تعداد زیاد افراد ، امکان استفاده از تالارهای گفتگو و ویدئو کنفرانس. می تواند بر خودکارآمدی والدی مادران موثر بوده و باعث افزایش خودکارآمدی والدی مادران گردد.

کلیدواژه ها

آموزش الکترونیک ، بخش مراقبتهای ویژه نوزادان ، مادر نوزاد نارس، خودکارآمدی والدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.