بررسی مقایسه حمایت اجتماعی ادراک شده در بین مادران کودکان مبتلا به اختلال یادگیری خواندن با مادران کودکان عادی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی روانشناسی فرهنگی، خانواده و آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: QCONF01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا حیدری

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

محمد شمسیان

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

الهام پورسرخوش طزرجانی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد،ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی مقایسه حمایت اجتماعی ادراک شده در بین مادران کودکان مبتلا به اختلال یادگیری خواندن و مادران دارای کودکان عادی بود جامعه آماری پژوهش کلیه مادران دارای کودکان اختلال یادگیری خواندن و مادران کودکان عادی بود که فرزندانشان در طول نیمسال اول 98 در مراکز ویژه اختلال های یادگیری خواندن شهر یزد مراجعه کرده بودند. نمونه پژوهش شامل 50 نفر از مادران کودکان مبتلا به اختلال یادگیری خواندن و 50 نفر از مادران کودکان عادی شهر یزد بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های افسردگی بک، پرخاشگری باس و پری و حمایت اجتماعی زیمنت استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بین حمایت اجتماعی ادراک شده مادران دارای کودکان مبتلا به اختلال یادگیری و مادران دارای کودکان عادی تفاوت معناداری وجود دارد. در نتیجه مادران دارای کودکان اختلال یادگیری خواندن افسردگی و پرخاشگری بیشتری داشتند و از حمایت اجتماعی ادراک شده کمتری نسبت به مادران کودکان عادی برخوردار بودند.

کلیدواژه ها

حمایت اجتماعی ادراک شده، اختلال یادگیری خواندن.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.