مقایسه عددی عملکردی حرارتی دو مدل هوا کرمگن خورشیدی همراه با بازیاب و بدون بازیاب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی برق،کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ECME05_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی احمدخانی

مربی دانشگاه فنی و حرفه ای اسلام آباد غرب

سجاد مرادی کاکاوندی

مربی سازمان فنی و حرفه ای کرمانشاه

حبیب اله صفرزاده

استادیار مهندسی مکانیک دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

در مطالعه پیش رو، دو حالت هواگرمکن خورشیدی با دو مسیر عبور هوا با مساحت موثر (سطح کلکتور) 0/99 متر مربع، به وش عددی حل شده و نتایج آنها با هم مقایسه شده است. در هواگرمکن حالت A جریان هوا از طریق کانال های اول و دوم وارد و خارج می شود و از طریق کانال سوم (مسیر پایین) بازیابی صورت می گیرد. در هواگرمکن حالت B جریان هوا از طریق کانال های اول و دوم وارد و خارج می شود. مشخصات ظاهری و هندسی دو دستگاه هواگرمکن مورد مطالعه یکسان می باشند. در این مطالعه اختلاف دمای جریان هوای ورودی و خروجی، نرخ انرژی حرارتی مفید، راندمان حرارتی دو هواگرمکن در دبی های جرمی مختلف و نسبت بازیابی های متفاوت بررسی شده است. با توجه به کارهای انجام گرفته در این پژوهش مشاهده شد، در دو حالت هواگرمکن مورد مطالعه، با افزایش دبی جرمی اختلاف دمای جریان هوای ورودی و خروجی کاهش یافته و با افزایش نسبت بازیاب، این اختلاف دما در کانال دوم افزایش می یابد. با افزایش نسبت بازیابی نرخ انرژی حرارتی مفید و راندمان حرارتی هواگرمکن حالت A افزایش می یابد. با افزایش دبی جرمی، نرخ انرژی حرارتی مفید و راندمان حرارتی هر دو هواگرمکن افزایش می یابد. همچنین مشاهده شد راندمان حرارتی هواگرمکن حالت A از هواگرمکن B بیشتر است. راندمان حرارتی هواگرمکن حالت A (بازیابی از مسیر پایین) به طور میانگین بین درصد تا درصدی از راندمان حرارتی هواگرمکن حالت B بیشتر است.

کلیدواژه ها

هواگرمکن خورشیدی، بازیاب، راندمان حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.