جایگاه برنامه درسی مکمل زبان دوم (زبان انگلیسی) در پیشرفت تحصیلی و عزت نفس دانش آموزان مقطع دبستان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی تحول در برنامه درسی
- کد COI اختصاصی: NCTCU02_057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 594
نویسندگان
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی
استادیار گروه علوم تربیتی و روان شناسی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزش زبان انگلیسی، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران
چکیده
این پژوهش با هدف مقایسه پیشرفت تحصیلی و عزت نفس در بین دانش آموزان یادگیرنده زبان دوم (زبان انگلیسی) و سایر دانش آموزان مقطع دبستان شهر کرمان انجام شد. روش تحقیق پژوهش علی مقایسه ای و جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان مقطع ابتدایی پایه های چهارم، پنجم و شش دبستان های نواحی یک و دو آموزش و چرورش شهر کرمان ( به تعداد 33024 دانش آموز) بود. با استفده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی 380 دانش آموز (182 دانش آموز یادگینده زبان دوم و 198 دانش آموز عادی ) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. روش تحقیق علی مقایسه ای است که به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنمه عزت نفس پپ و همکاران (1989) و ارزشیابی توصیفی دانش آموزان استفاده شد. اطلاعات پس از جمع آوری با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون T مستقل و آژمون یومن ویتنی) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد بین پیشرفت تحصیلی دو گروه دانش آموزان تفاوت معناداری وجود دارد. نتایج بررسی ابعاد عزت نفس نشان داد بین دانش آموزان یادگیرنده زبان دوم و سایر دانش آموزان از نظر عزت نفس تحصیلی و عزت نفس اجتماعی تفاوت معناداری وجود دارد و در سایر ابعاد عزت نفس تفاوتی مشاهده نشد. این نتایج لزوم بررسی تحلیلی و دقت نظر نسبت به جایگاه برنامه درسی زبان انگلیسی را به عنوان درس مکمل در دوره ابتدایی گوشزد می کند.کلیدواژه ها
عزت نفس، پیشرفت تحصیلی، یادگیری زبان دوممقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.