مهارت های تربیت شهروندی در برنامه درسی از دیدگاه معلمان متوسطه شهرستان ممسنی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی تحول در برنامه درسی
- کد COI اختصاصی: NCTCU02_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 601
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی نورآباد ممسنی
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی نورآباد ممسنی
دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی نورآباد ممسنی
چکیده
هدف اصلی از انجام این پژوهش تحلیل و ارزیابی مهارت های تربیت شهروندی در برنامه درسی از دیدگاه معلمان متوسطه دوم شهرستان ممسنی بود. تحقیق حاضر از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه معلمان دوره متوسطه دوم شهرستان نورآباد ممسنی در سال تحصیلی 1396-1397 بود. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شده که در نهایت تعداد 233 نفر از معلمان این شهرستان بعنوان حجم نمونه آماری مورد مطالعه قرار گرفتند. شیوه نمونه گیری در این پژوهش به صورت تصادفی طبقه ای بوده است. بدین صورت که ابتدا از بین مدارس متوسطه به صورت تصادفی چندین مدرسه انتخاب و بعد از بین معلمان این مدارس نیز به صورت تصادفی، نمونه های انتخاب گردیدند. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار spss انجام گرفت. یافته های این پژوهش نشان داد که بین وضعیت موجود و مطلوب برخورداری از مهارت های اجتماعی در برنامه درسی، دوره متوسطه دوم تفاوت معنادای وجود دارد. بین وضعیت موجود و مطلوب برخورداری از مهارت های بعد فردی در برنامه درسی دوره متوسطه دوم تفاوت معناداری وجود دارد. بین وضعیت موجود و مطلوب برخوردار از مهارت های بعد فرهنگی در برنامه درسی دوره متوسطه دوم متفاوت معناداری وجود دارد. بین وضعیت موجود و مطلوب برخورداری از مهارت های بعد اقتصادی در برنامه درسی دوره متوسطه دوم تفاوت معناداری وجود دارد. بین وضعیت موجود و مطلوب برخورداری از مهارت های بعد سیاسی در برنامه درسی دوره متوسطه دوم تفاوت معناداری وجود دارد. در واقع مقایسه میانگین نمرات نشان می دهد که میانگین نمرات وضعیت موجود مهارت های پنج گانه تربیت شهروندی به طور معناداری کمتر از نمرات وضعیت مطلوب می باشد.کلیدواژه ها
تربیت شهروندی، برنامه درسی، معلمان متوسطه، نورآباد ممسنیمقالات مرتبط جدید
- تطبیق ویژگی های شخصیتی مدیران مدارس موفق با سیره تربیتی پیامبر (ص) و اهل بیت (ع)
- منزلت و کرامت زن از منظر آیت الله خامنه ای
- شناسایی ، پیشگیری و کاهش آسیب های فضای مجازی بین نوجوانان و جوانان
- نقش مدارس الگو در بهبود خودکارآمدی و ارتقای هوش هیجانی دانش آموزان
- ساختار مدیریت تحول آفرین در مدارس الگو (مدیریت و مدرسه الگو)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.