پنج عامل بزرگ شخصیت و تفکر فراصوری در دانشجویان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هفتمین کنگره انجمن روانشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: CIPSA07_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2136
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی شناختی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
گروه روانشناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
چکیده
عاملی که در تداوم و رشد انسان نقش تعیین کننده ای دارد قدرت تفکر انسان است و الگوی پنج عاملی شخصیت یک الگوی سلسله مراتبی از صفات شخصیت است که می تواند بر روی تفکر تاثیرگذار باشد. هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه بین پنج عامل بزرگ شخصیت و مولفه های آن، روان نژندگرایی، برونگرایی، گشودگی به تجربه، توافق جویی و وظیفه شناسی با تفکر فرا صوری بود. در یک مطالعه از نوع همبستگی 200 شرکت کننده به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از میان دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان انتخاب شدند و به پرسشنامه های تفکر فراصوری و فرم کوتاه نئو پاسخ دادند. یافته ها حاکی از آن بودند که بین متغیر باوجدانبودن و تفکر فراصوری رابطه معنی داری وجود داشت؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که به هر میزان سخت گیری، مسئولیت پذیری و نظم پذیری بالا باشد به احتمال زیاد فرد دارای تفکر فراصوری است. الگوی پنج عاملی شخصیت یک الگوی سلسله مراتبی از صفات شخصیت است که پنج عامل گسترده را بازنمایی می کند بنابراین چارچوب پنج عاملی شخصیت تفاوت های فردی افراد را بر اساس پنج حیطه از شخصیت طبقه بندی می کند درنتیجه صفات شخصیتی به ویژه مولفه باوجدان بودن تاثیر بسزایی در تفکر فراصوری افراد دارد.کلیدواژه ها
ابعاد شخصیت؛ تفکر فراصوریمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.