تبیین مولفه های مدیریت کلاس درس براساس توسعه حرفه ای دبیران دوره دوم متوسطه شهرستان چالوس

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA04_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرزاد باروج کیاکلایی

کارشناس ارشد چوب و کاغذ (صنایع سلولزی) و معاون آموزشی آموزش و پرورش شهرستان چالوس، مازندران، ایران

سیما سیمیاری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی و دبیر ریاضی متوسطه دوم دبیرستانهای ناحیه ۲ ساری، مازندران، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر تبیین مولفه های مدیریت کلاس درس براساس توسعه حرفه ای دبیران دوره دوم متوسطه شهرستان چالوس بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی دبیران دوره دوم متوسطه شهرستان چالوس به تعداد 221 نفر بود که در سال تحصیلی 98-1397 مشغول به کار بوده اند. براساس فرمول کوکران 141 دبیر (70 زن و 71 مرد) به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها، پرسشنامه های استاندارد مدیریت کلاس درس عبدالهی و همکاران (1393) و توسعه حرفه ای معلمان ایوبی (1393) بودند. برای تجزیه و تحلیل فرضیه ها از آزمون رگرسیون چندمتغیره به روش گام به گام در نرم افزار آماری SPSS22 استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که مولفه های توسعه حرفه ای دبیران (رشد و بالندگی منابع انسانی، فناوری آموزشی، محیط یادگیری، ارزیابی، همکاری و تشریک مساعی) 3/70 درصد تغییرات مدیریت کلاس درس را پیش بینی می کنند. همچنین، مولفه های محیط یادگیری، طراحی آموزشی و تحقیق محوری 4/28 درصد از تغییرات برنامه ریزی و آمادگی، متغیرهای رشد و بالندگی منابع انسانی، همکاری و تشریک مساعی و ارزیابی 2/45 درصد از تغییرات مدیریت و سازماندهی کلاس درس و متغیرهای رشد و بالندگی منابع انسانی، دانش موضوعی، ارزیابی، همکاری و تشریک مساعی و محیط یادگیری 4/76 درصد از تغییرات نظارت بر پیشرفت دانش آموزان را پیش بینی می کنند.

کلیدواژه ها

مدیریت کلاس درس، توسعه حرفه ای معلمان، دوره متوسطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.