توانایی گندم در جذب نیکل از خاک آبیاری شده با آب آلوده
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: همایش ملی صنعت و تجاری سازی کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCICA01_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 727
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
استادیار گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
استاد گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
کارشناس گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
چکیده
هدف از این پژوهش شناخت توانایی گندم در جذب نیکل از دو خاک با بافت و ساختمان متفاوت آبیاری شده با آب آلوده بود. نمونه های دست خورده و دست نخورده از دو بافت لوم رسی و لوم شنی برداشته شد. در نیمی از ستون های خاک گندم کشت شد و همه- ی آنها با آب آلوده به نیکل با غلظت 0/04 گرم بر لیتر آبیاری شدند. در هر دوره آبیاری، زه آب خارج شده از ستون های خاک نمونه برداری شد. پس از برداشت بخش هوایی و ریشه گندم، از سه لایه خاک نمونه برداری انجام شد. نتایج نشان داد که آلودگی زه آب در خاک های زیر کشت گندم بیشتر بود که می تواند به دلیل وجود کانال های ریشه نسبت به خاک های بدون گیاه باشد. همچنین انباشتگی نیکل در ریشه> اندام های هوایی> دانه مشاهده شد. غلظت نیکل در ستون های دست نخورده در حدود 20 درصد در خاک های لومشنی بیشتر از خاک های لوم رسی بود؛ که نشان دهنده اثر غالب پیوستگی منافذ نسبت به جایگاه های جذبی در خاک های دارای ساختمان با بافت لومرسی می باشد. در خاک های دست نخورده سرعت آب بیشتر از خاک های دست خورده بود، و غلظت نیکل در این خاک ها 59 درصد بیشتر از خاک های دست نخورده مشاهده شد که می تواند به دلیل برهمکنش بیشتر نیکل با خاک به دلیل حرکت کندتر آب در این ستون ها باشد.کلیدواژه ها
آلودگی ، زه آب، فلزات سنگین، گیاهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.