شبیه سازی سه بعدی خشک کن خورشیدی غیرمستقیم جدید با تبخیر آب مواد و پاشش قطرات آب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس دینامیک شاره ها
  • کد COI اختصاصی: CFD18_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصالح برقی جهرمی

دانشجو دکتری تبدیل انرژی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه یزد

ولی کلانتر

دانشیار مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه یزد

چکیده

یکی از کاربردهای مهم و گسترده ی انرژی خورشیدی، استفاده از خشک کن های خورشیدی برای خشک کردن محصولات کشاورزی جهت نگهداری طولانی مدت آن است. این خشک کنها با عبور جریان طبیعی و یا اجباری همرفت هوای گرم بین محصولات عمل میکنند و وابستگی مستقیمی به شدت تابش دریافتی خورشید توسط کلکتور دارند. خشک کردن، فرآیند حذف رطوبت از طریق انتقال هم زمان حرارت و جرم می باشد. انتقال حرارت از فضای پیرامون به ماده غذایی، موجب تبخیر سطحی میشود. همچنین رطوبت میتواند از درون جسم به سطح محصول منتقل و سپس تبخیر شود یا در درون محصول و در حالتی میان بخار – مایع تبخیر گردد و به صورت بخار به سطح محصول آید. به این منظور به شبیه سازی سه بعدی خشک کن خورشیدی غیر مستقیم و مدلسازی تبخیر آب مواد غذایی به کمک پاشش قطرات آب پرداخته شده است. برای شبیه سازی عملکرد خشک کن، هندسه ی سه بعدی از آن در نرم افزار گمبیت مدل شده است، در این تحقیق محاسبه دبی جرمی و دمای صفحه جاذب در دو حالت دائم و غیر دائم بررسی شد و همچنین شبیه سازی عمل تبخیر موجود در محصولات کشاورزی در وسط محفظه خشک کن صورت گرفت و از کانتور ها و نمودار ها چنین نتیجه شده است که با دبی جرمی 0,25 کیلوگرم بر ثانیه و دمای تقریبا 37 درجه سانتی گراد داخل محفظه خشک کن خورشیدی میتوان شرایط خشک کردن انواع حبوبات و سبزیجات که دمای خشک کردن آنها کمتر از محصولات کشاورزی است را در شرایط آفتابی شهر یزد فرآهم نمود و همچنین دستگاه مورد نظر می تواند در هر ساعت حدود 3,6 لیتر یا کیلوگرم آب را از دستگاه خارج نماید بنابراین خشک کردن میوه های آب دار نیز امکان پذیر میباشد.

کلیدواژه ها

خشک کن خورشیدی غیرمستقیم ، پاشش قطرات آب، حالت دائم و غیردائم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.