کارایی استفاده از امواج فراصوت در تکنولوژی فیلتراسیون غشایی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم پایه و فنی و مهندسی
- کد COI اختصاصی: THCONF02_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 726
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
استاد تکنولوژی مواد غذایی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده
گرفتگی غشا یکی از مهمترین مسائل در فیلتراسیون غشایی است. در سالهای اخیر استفاده از فرایندهای دیگر همراه با فیلترا سیون غشایی برای بهبود عملیات توجه زیادی را به خود جلب کرده ا ست. یکی از فرایندهای موثر مورد ا ستفاده در این زمینه تکنولوژی فرا صوت قدرت میبا شد. در این مقاله اثر حا صل از کاربرد فناوری فرا صوت، تجهیزات مورد ا ستفاده در فیلتراسیون کمک داده شده با فراصوت، اثرهای مختلف پارامترهای فرایند بر جریان عبوری از غشاء و اثر امواج فراصوت بر غشاها را مورد بررسی قرار گرفته است. استفاده از فراصوت قدرت جریان عبوری را بوسیله حذف یا کاهش لایه رسوب (کیک) تشکیل شده بر سطح غشاء، افزایش می دهد. پارامترهای مختلفی وجود دارد که بر اثرگذاری عملیات فراصوت اثر می گذارد. مانند اثرات فرکانس صوت یا بسامد، خصوصیات ماده ورودی به غشاء، خصوصیات و جنس غشا، سرعت جریانهای عرضی بر غشاء و ف شار وارد شده بر غشاء. در ضمن دوام و ماندگاری غشاء در طول عملیات فراصوت باید در نظر گرفته شود. آسیب های وارد شده بر سطح غشا به دلیل امواج فراصوت مورد کنکاش محققینی بوده، در حالیکه چند محقق دیگر بیان کردند که ا ستفاده متناوب و گاه به گاه از امواج فرا صوت هیچ اثر منفی بر جنس و پایداری غشاءها ندارد. بهبود کارایی فیلتراسیون غشایی توسط تکنولوژی فراصوتهنوز کاملا0 تجاری نشده است که از دلایل اصلی آن، کنترل ساییدگی و تحلیل تدریجی غشاست. در این مقاله ابتدا خلاصهای مختصر از انواع فیلتراسیون و کاربرد آنها در صنایع غذایی مطرح شده و سپس به برطرف کردن گرفتگی غشاءها توسط امواج فراصوت پرداخته شده است.کلیدواژه ها
غشاء، فیلتراسیون، فراصوت، کارایی، گرفتگی، راندمانمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.