اولویت بندی موانع تحقیق و پژوهش در رشته علوم ورزشی از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی دستاوردهای علوم ورزشی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: ASSH03_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود نادریان جهرمی

دانشیار، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

فاطمه جلیلی

کارشناسی ارشد، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: درسال های اخیرتوسعه تحصیلات تکمیلی یکی از اولویت های دانشگاه ها بوده است.امابه موازات رشدکمی دانشجو تحقیق در دانشگاه ها همواره با موانعی روبروست که محققان در مطالعات خود هر یک از زاویه ای موضوع را بررسی نموده اند. هدف کلی تحقیق اولویت بندی موانع پژوهش دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته علوم ورزشی دانشگاه اصفهان بود.روش کار: پژوهش از نوع توصیفی و جمع آوری اطلاعات به صورت پیمایشی انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ای بود که موانع پژوهش را در چهار حوزه مالی و کمبود تسهیلات و امکانات،مشکلات فردی، مشکلات اطلاع رسانی ومشکلات فرهنگی-اجتماعی با 35 گویه ارزیابی می کرد. روایی پرسش نامه توسط صاحب نظران تایید شد و پایایی پرسشنامه در یک مطالعه مقدماتی از طریق آلفای کرونباخ 0/91 به دست آمد.یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که چهار مانع مالی و کمبود تسهیلات و امکانات، مشکلات فردی، مشکلات اطلاع رسانی و فرهنگی-اجتماعی از موانع انجام پژوهش در ورزش می باشند. کمبود لوازم و امکانات مورد نیاز و مشکل بودن تهیه آن از موانع مالی، مشخص نبودن آینده ی شغلی دانشجویان از موانع فرد ، وجود نظام پژوهشی تعریف نشده در حوزه علوم ورزشی از موانع اطلاع رسانی، ونامشخص بودن ارزش، اهمیت و جایگاه پژوهش و پژوهشگر در نظام ارزشی جامعه از موانع فرهنگی واجتماعی بیشترین میانگین دارند. همچنین تاثیر چهار مانع مورد مطالعه یکسان نبوده و موانع مالی و کمبود تسهیلات و امکانات بیشترین تاثیردارند.نتیجه گیری : به نظر می رسد بکارگیری نیروهای متخصص با تحصیلات عالی در سازمانهای ورزشی و روان سازی و شفاف نمودن آیین نامه ها و بخشنامه های مربوط به انجام پژوهش و حذف موانع اداری دست و یادگیر بتواند از نظر زمانی و همچنین ایجاد انگیزه بر روند تحقیقات موثر واقع شود.

کلیدواژه ها

پژوهش،دانشگاه،علوم ورزشی، تحصیلات تکمیلی، موانع پژوهش.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.