رابطه بین همزادپنداری تیمی با قصد حضور مجدد هواداران (مطالعه موردی: باشگاه سپاهان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی دستاوردهای علوم ورزشی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: ASSH03_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه معتمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهرکرد. ایران.

محمدرضا مرادی

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه دولتی شهرکرد، ایران.

علیرضا امیدی

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه دولتی شهرکرد، ایران.

چکیده

سابقه و هدف: هدف از این پژوهش رابطه همزادپنداری تیمی با قصد حضور مجدد هواداران باشگاه سپاهان بود. شناسایی تماشاگران اهمیت زیادی دارد. زیرا افراد با توجه به شرایط اقتصادی، اجتماعی، جمعیتشناختی خود و موجود بودن عوامل انگیزشی در رقابتها شرکت میکنند. به همین دلیل آنان با حضور گسترده خود به حمایت مادی و معنوی از تیم میپردازند.مواد و روشها: روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی بود که به شکل میدانی انجام شد. جامعه این تحقیق 362 نفر بوده است. برای جمع آوری داده های تحقیق از همزادپندری تیمی وان و برانسکامب (1993) و سه پرسش متدوال جهت سنجش قصد حضور مجدد هواداران باشگاه سپاهان استفاده گردید. جهت تعیین روایی پرسشنامه ها، از نظرات و راهنماییهای 10 نفر از اساتید صاحب نظر در علم مدیریت و مدیریت ورزشی استفاده شد. برای محاسبه پایایی درونی از روش آلفای کرونباخ استفاده و ضریب پایایی درونی برای پرسشنامه همزادپنداری تیمی /95 و پرسشنامه قصد حضور مجدد 0/7به دست آمد. در قسمت توصیفی میانگین، انحراف استاندارد و در قسمت استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به صورت گام به گام مورد استفاده قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان میدهد که همزادپنداری تیمی با بتای 0/483 بر قصد حضور مجدد هواداران باشگاه سپاهان تاثیر دارد.نتیجه گیری: حضور تعداد زیادی هوادار در داخل و خارج استادیوم با همراهان و همنشین شدن با یکدیگر میتواند زمنیه خوبی برای برقراری ارتباط و دوستیهای پایدار باشد که یکی از عوامل همزادپنداری تیمی و هواداری از تیمهاست. بنابراین مدیران باشگاه ها باید به نقش همزادپنداری تیمی بر حضور مجد هواداران توجه ویژهای بنمایند.

کلیدواژه ها

همزادپنداری تیمی،حضور مجدد، هواداران، باشگاه سپاهان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.