بازشناسی و تاملی پدیدارشناسانه بر آثار مستشرقین عاشوراپژوه
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: RICCONF03_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 793
نویسندگان
دانشجوی دکتری تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه تهران
کارشناس ارشد تاریخ ایران باستان دانشگاه تهران
چکیده
تاریخ اهل بیت و موضوعات آن از مسائل مهم حوزه اسلام است که همواره کانون توجه اسلام پژوهان مسلمان و غیرمسلمان بوده است. به نظر می رسد مطالعات گسترده خاورشناسان که با تکیه بر پیش فرض های گوناگون از جمله انگیزه های استعماری، سیاسی، تبشیری و ... و عمدتا با پیش داوری منفی و پیش فرض های نادرست پیرامون اسلام، قرآن، حدیث، سیره و دیگر موضوعات و مسائل مرتبط به تحقیق پرداخته اند و چنین انگیزه ها و رویه هایی از سوی آنان همچنان ادامه دارد، ولی در میان آنان افرادی بوده و هست که به مطالعه قرآن و اسلام پرداخته و دراثر تحقیقات خود به دین مبین اسلام گرویده اند و چه بسا زمینه گروش دیگران به دین اسلام را فراهم کرده اند. این نوشتار که با رویکردی تاریخی نگر و بر اساس منابع کتابخانه ای صورت گرفته است می کوشد تا دیدگاه های مستشرقان را با استفاده از روش تحلیل محتوا درباره رویداد عاشورا مورد واکاوی قرار دهد. در نوشتار حاضر ابتدا به سیر مطالعات اسلامی و مطالعات شیمی اشاره شده است. سپس چند تن از عاشوراپژوهان برجسته غربی معرفی گردیده است. پژوهش حاضر نشان می دهد غالب مستشرقان، علی رغم طرح دیدگاه های مثبت، از تایید این واقعه خودداری می نمایند. لکن برخی، با انصاف بیشتری رویداد عاشورا را مورد توجه قرار داده اند. تحلیل رویکردهای منفی مستشرقان نیز بیانگر این نکته است که با گذشت زمان، نوع شبهه افکنی ایشان در موضوعات تاریخ اسلام پیچیده تر و به صورت ضمنی و غیر صریح بیان شده است.کلیدواژه ها
امام حسین (ع)، عاشورا، شرق شناسی، مستشرقین، مطالعات اسلامیمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.