فرهنگ و ادبیات عامه در دارالمجانین جمال زاده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش نگاهی نو به زبان و ادب عامه
  • کد COI اختصاصی: NLLL04_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن داودیان

مدرس دانشگاه فرهنگیان، واحد تربت حیدریه

چکیده

محمدعلی جمال زاده، یکی از مشهورترین داستان نویسان معاصر ایران است که فرهنگ و ادبیات عامه در داستان های او بازتاب چشمگیری دارد. او به پشتوانه آشنایی با فرهنگ مردم ایران و ترکیب آن با قلم توانایش آثار ارزنده ای در ادبیات فارسی خلق نموده است. آشنایی جمال زاده با اعتقادات مردم و تسلط او به زبان و اصطلاحاتی که مردم در زندگی روزمره خود به کار می برند، نثر وی را پر بار کرده است. از این رو؛ ضروری است آثار محمدعلی جمال زاده از دیدگاه ادبیات و فرهنگ عامه بررسی گردد. این پژوهش به شیوه توصیفی-تحلیلی صورت گرفته است. شیوه گردآوری اطلاعات از نوع اسنادی (کتابخانه ای) و مورد مطالعه کتاب دارالمجانین جمال زاده است. جمال زاده در دارالمجانین از اعتقادات مردم می نویسد و به خوبی از این بعد فرهنگ عوام بهره می گیرد. زبان و اصطلاحات مردم عوام هم بعد دیگری از توجه او به فرهنگ عامه هست که بسامد زیادی در این اثر دارد.

کلیدواژه ها

فرهنگ، ادبیات عامه، دارالمجانین، جمال زاده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.