بررسی عناصر عامیانه ی داستان نوش آفرین نامه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش نگاهی نو به زبان و ادب عامه
  • کد COI اختصاصی: NLLL04_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 523
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهناز رحیمی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی

حسین بیات

هیات علمی دانشگاه خوارزمی

محبوبه حیدری

هیات علمی دانشگاه خوارزمی

چکیده

داستان عامینه ی نوش آفرین نامه، اطلاعات ارزشمندی از اوضاع فرهنگی و اجتماعی عصر قاجار در اختیار خواننده قرار می دهد. نظام اداری مانند ولایت دادن شاه به شاهزادگان دختر و پسر، آیین هایی همچون آذین بستن شهر به مناسبت های مختلف، آیین های اعتقادی مانند اذان و اقامه خواندن در گوش نوزاد، اعتماد به جبر و تقدیر، توکل، شکرگذاری، توسل به ائمه و ... آداب اجتماعی مانند سپردن طفل به دایه، پوشیدن لباس سیاه برای عزاداری و ... در این داستان با بن مایه های اساطیری و کهن الگویی به گونه ای تلفیق می شود که برای مخاطب درک دیو و سحر و جادو و اعتقاد به طلسم و باز کردن آن، در کنار اعتقادات اسلامی، مضحک و تمسخرآمیز نمی شود. روش ما تحلیلی توصیفی و استفاده از کتابخانه بوده است.

کلیدواژه ها

داستان عامیانه، قاجار، نوش آفرین نامه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.