منزل های کوچ در شعر عامیانه بختیاری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش نگاهی نو به زبان و ادب عامه
  • کد COI اختصاصی: NLLL04_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله کریمی نورالدین وند

دانشجوی دکتری دانشگاه پیام نور مرکز تحصیلات تکمیلی تهران

حمید رضایی

دانشیار دانشگاه پیام نور

فرهاد درودگریان

دانشیار دانشگاه پیام نور

چکیده

یکی از قوی ترین و مهمترین عوامل غنای شعر عامیانه بختیاری، کوچ است. از جمله نوستالژیک ترین واژه ها در فرهنگ بختیاری، کوچ، کن کنون مالا، کن کن مالا، رهدن مالا و مالکنون است، راه و مسیر کوچ را ره مال و ره رو می گویند. این واژگان و این نوع زندگی، همیشه برای بختیاری ها همراه با دلتنگی و غم بوده است. مردمانی که بر اثر جبر طبیعت در سال دو بار این فضای دل کندن و دل بستن را تجربه می کردند و غم و شادی هایشان در حین سفر و یا در بین دو کوچ اتفاق می افتاد. کوچ در فصل بهار و پاییز اتفاق می افتد و آن را مال وازیر(کوچ بهاره) و مال وا والا(کوچ پاییزه) می نامند. مال کنون بهاره در فرهنگ بختیاری نمود برجسته و ممتازی دارد. نوع زندگی کوچ نشینی بر فولکلور بختیاری تاثیر فراوانی گذاشته است که یکی از نمودهای آن شعر کوچ است. در این مقاله سعی شده منزل ها، مسیرها، وارگه ها، باراندازها و توقفگاه های کوچ در شعر عامیانه بختیاری بررسی شوند.

کلیدواژه ها

شعر عامیانه بختیاری، کوچ، مسیرها و مکان های کوچ،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.