تحلیل و گونه شناسی عطردان موزه لوور و آمفورای مجموعه خصوصی بال سوئیس

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی باستان شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAI04_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 788
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب شهبازی شیران

استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

وحید آزادی

دانشجوی مقطع دکترا باستان شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

میترا شاطری

استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه شهرکرد

چکیده

موزه لوور و مجموعه خصوصی بال در کشور سوئیس از جمله مکانهای فرهنگی مهمی در معرفی هنر، تاریخ و تمدن بشری هستند که آثار زیادی از ادوار گذشته انسانها را در خود جایی داده است که هر کدام ویژگی خاص به خود را دارند که از میان آنها عطردان موزه لوور و آمفورای مجموعه خصوصی بال سوئیس از آن جمله میباشند. پژوهش حاضر از طریق مطالعات کتابخانهای و بررسی میدانی صورت گرفته است، ظروف نامبرده چه کارکردی داشته اند سوال اساسی این پژوهش میباشد و به نظر میرسد که این گونه ظروف در مراسمات تشریفاتی و رسمی کاربرد داشته اند. هدف از این پژوهش بررسی عطردان موزه لوور و آمفورای مجموعه خصوصی بال سوئیس و تطبیق آنها با نگاره های ظروف در تخت جمشید و گونه شناسی آنها با آثار سایر موزه ها است. نتیجه پژوهش اینکه ظروف نامبرده از اجناس مختلفی از قبیل سنگ مرمر و فلز نقره ساخته شدهاند که از آنها در میهمانی ها و مراسمات رسمی و درباری استفاده شده است و مختص به قشر مرفه جامعه هستند و بعضی از گونه های موجود از این نوع ظروف اکنون زینت بخش موزه های مهم دنیا هستند.

کلیدواژه ها

عطردان، آمفورا، نگاره های تخت جمشید، مراسم تشریفاتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.