بررسی پارامترهای موثر بر انحلال اتمسفری کنسانتره سولفیدی روی در محیط سولفاته

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی معدنکاری و صنایع معدنی سبز ایران
  • کد COI اختصاصی: ICGMMI02_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1033
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود تیرغم

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران

مهدی ایران نژاد

دانشیار گروه فرآوری مواد معدنی، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران

حسین کامران حقیقی

مدیر تحقیق و توسعه، شرکت ملی سرب و روی ایران

چکیده

از مهمترین منابع برای استحصال فلز روی، کانی اسفالریت (ZnS) بوده که بیش از 70 درصد روی جهان را تامین میکند. کانی اسفالریت به دلیل وجود لایه رویین انحلال آن را در اسیدهای معدنی محدود ساخته است. این مسئله باعث شده که در قرن گذشته روشهای استحصال روی از منابع سولفوره آن به سمت روشهای پیرومتالورژی منعطف شود که با گذشت زمان و مسائلی مانند کاهش ذخایر پرعیار و آلودگیهای ناشی از این روشها، سبب توجه به فرآیندهای هیدرومتالورژی به عنوان راهحلی برای این چالشها شد. انحلال اتمسفریک اسفالریت یک روش هیدرومتالورژی جهت استحصال روی بوده که در آن روی موجود در کنسانتره به صورت مستقیم در فشار محیطی مورد فروشویی قرار میگیرد. در این مقاله اثر عوامل موثر بر انحلال اتمسفری اسفالریت نظیر غلظت اسید در پنج سطح 30، 40، 50، 70 و 100 گرم بر لیتر، غلظت عامل اکسیدان(سولفات آهن) در دو سطح 10 و 50 گرم بر لیتر، نسبت جامد به مایع در پنج سطح 50، 70، 100، 125 و 150 گرم بر لیتر مورد بررسی قرار گرفت که در شرایط بهینه به عبارتی غلظت اسید سولفوریک 50 گرم بر لیتر، دما 90 درجه سانتیگراد، نسبت جامد به مایع 100 گرم بر لیتر، غلظت آهن 50 گرم بر لیتر، دور همزن 850 دور بر دقیقه و نرخ تزریق اکسیژن 2 لیتر بر دقیقه، راندمان 78 درصد حاصل شد که از این بین غلظت عامل اکسیدان بیشترین تاثیر را بر راندمان انحلال دارد.

کلیدواژه ها

روی، اسفالریت، انحلال مستقیم، سولفات آهن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.