استفاده از توفهای زئولیت دار سازند کرج برای جدایش برخی فلزات سنگین، آلودگی زدایی و پالایش منابع آبی، زنجان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی معدنکاری و صنایع معدنی سبز ایران
  • کد COI اختصاصی: ICGMMI02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حاجی ابولفتح

عباسعلی زمانی

محمدحسن صرافی

فاطمه زنجانی

چکیده

زئولیتها به عنوان ماده جاذب و تبادلگرهای یونی دارای کاربردهای فراوانی در صنعت میباشند از جمله جدایش و تفکیک ایزوتوپهای رادیواکتیو عناصری مانند Cs , Rb, Sr و یا فلزات سنگین همچون .Pb, Zn, Cd, Ni زئولیتهای موجود در سنگهای آذرآواری از گوناگونی و فراوانی زیادی برخوردار هستند. در این تحقیق میزان جذب و جداسازی فلزات سنگین سرب، روی، نیکل و کادمیم توسط زئولیتهای موجود در واحدهای آذرآواری سازند کرج در شمال زنجان، مورد مطالعه قرار گرفته است. بدین منظور دو نمونه توف و گدازه بازالتی دارای زئولیت لامونتیت با دانهبندی متفاوت برای مطالعه فرایند جذب از محلولهای آزمایشگاهی با غلظت تقریبی 100 پی پی ام انتخاب گردیدند. بر اساس نتایج این تحقیق در ارتباط با بافت و اندازه دانه متفاوت نمونه های مطالعه شده به نظر می آید که بافت متخلخل نمونه ی توفی با اندازه دانه 1-2 میلیمتر، بهترین شرایط را برای چرخش کامل محلول از میان ماده جاذب ایجاد نموده بگونه ای که واکنش جذب بین محلول و زئولیت به خوبی انجام شده، جدایش و تصفیه هر چهار عنصر سرب، روی، نیکل و کادمیم، تقریبا بطور کامل، رخ داده است.

کلیدواژه ها

زئولیت، توف، جدایش، فلزات سنگین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.