پدافند غیرعامل در حوزه جنگ الکترونیک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی حقوق در چشم انداز ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: HCHCONF01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3073
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان سهرابی چافجیری

آموزشکده فنی و حرفه ای سما سیاهکل، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان، سیاهکل، ایران

حمید قلی پورگلرودباری

آموزشکده فنی و حرفه ای سما سیاهکل، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان، سیاهکل، ایران

چکیده

هدف از ارائه این مقاله بررسی ضرورت به کارگیری اصول پدافند غیرعامل برای کاهش اثرات جنگ الکترونیک است. مجموعه اقدامات غیرمسلحانهای که موجب کاهش آسیبپذیری نیروی انسانی، ساختمانها و تاسیسات، تجهیزات و شریانهای کشور در مقابل عملیات خصمانه و مخرب دشمن و یا کاهش مخاطرات ناشی از سوانح غیرطبیعی میگردد، پدافند غیرعامل نامیده میشود. پدافند غیرعامل به معنای دفاع بدون بکارگیری تجهیزات نظامی است و در عرصه مدیریت بحران ناشی از جنگ، در تسهیل مدیریت و پایداری زیرساختها نقش اساسی دارد. انجام اقدامات دفاع غیرعامل، در جنگهای نامتقارن امروزی در جهت مقابله با تهاجمات خصمانه و تقلیل خسارت ناشی از حملات هوایی، زمینی و دریایی کشور مهاجم، موضوعی بنیادی است که وسعت و گستره آن تمامی زیرساختها و مراکز حیاتی و حساس نظامی و غیرنظامی، سیاسی، ارتباطی، مواصلاتی نظیر بنادر، فرودگاه ها، و پلها، مراکز فرماندهی و جمعیت مردمی کشور را در بر میگیرد. جنگ الکترونیک یا جنگال اصطلاحی نظامی و بیانگر کاربرد الکترونیک و امواج الکترومغناطیس در نبردهاست و شامل ارتباطات رادیویی، ایجاد اختلال در ارتباطات رادیویی دشمن و شنود گفتگوهای دشمن است. مهمترین دستاورد این تحقیق، شناخت فناوریهای جنگال و اصول پدافند غیرعامل در دفاع الکترونیک است. اهمیت جنگ الکترونیک روز به روز در حال افزایش است. جنگ آینده جنگ الکترونیک است. نه حتما امواج الکترونیک و یا سیستم جنگ الکترونیک بلکه سامانهایالکترونیک که دقیقا، سرعت و هوشیاری نیروها را افزایش میدهد و هر کسی بر این سامانه پیروز شود دست بالاتر را در جنگ دارد.

کلیدواژه ها

پدافند غیرعامل؛ جنگ الکترونیک؛ مدیریت بحران؛ امواج الکترومغناطیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.