موسیقی درمانی و اضطراب در بیماران قلبی یک مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش ملی ارتقا سلامت فرد،خانواده و جامعه
  • کد COI اختصاصی: CHRC01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس قضاوی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحداصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه بیماری قلبی عروقی (CVD)عامل اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است. در ایران نیز اولین و شایع ترین علت مرگو میر ،بیماری های قلب و عروق می باشد.از شایع ترین عوارض بیماری های قلبی به ویژه در بیماران بستری دربخش مراقبتویژه قلب ، اضطراب است.اضطراب بیش از اندازه موجب تاخیر در روند بهبودی بیماری می شود.روش های کاهش اضطراب دربیماران به دو دسته دارویی و غیردارویی تقسیم می شوند. موسیقی درمانی ،یکی از روش های غیردارویی است. هدف ازگردآوری این مقاله، مروری بر تاثیرات موسیقی درمانی بر اضطراب در بیماران قلبی می باشد.روش کار این مقاله مروری با جست وجو در بانک های اطلاعاتی Elmnet ، SID ، google scholar ، PubMed و با کلیدواژه ها و عبارات موسیقی درمانی و اضطراب بیماران قلبی و بخش مراقبت ویژه قلبی نوشته شده است.درمجموع از 46 تحقیقبرای نگارش این مقاله استفاده گردیده است.یافته ها مقالات یافت شده در مورد تاثیر موسیقی بر اضطراب بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی، بیمار در انتظارکاتتریسم قلبی، قبل و در طی آنژیوگرافی، بیمار کاندید عمل جراحی قلب، نارسایی مزمن قلبی، بیماری عروق کرونر،انفارکتوس میوکارد، بای پس عروق کرونر، درطی آنژیوپلاستی کرونر و بیمار کاندید اکوکاردیوگرافی از راه مری می باشد.پخشموسیقی با استفاده از ضبط صوت، هدفون، گوشی، پخش کننده CD ، بالش صوتی و بلندگو و به مدت 20 تا 30 دقیقه و درطی 2 الی 3 روز انجام شده است.اغلب از موسیقی های آرامش بخش و ملایم یا کلاسیک یا سنتی ایرانی برحسب علاقه وانتخاب بیماراستفاده شده ودراکثر موارد برای بررسی اضطراب بیماران از پرسشنامه اضطراب اسپیل برگر بهره برده اند. نتایجنشان داد که موسیقی درمانی باعث کاهش خفیف تا متوسط اضطراب بیماران قلبی می شود.نتیجه گیری مرور بر مطالعات نشان داد که می توان از موسیقی درمانی به عنوان روشی مکمل و کم هزینه برای کاهشاضطراب بیماران قلبی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

موسیقی درمانی ، اضطراب ، بیماران قلبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.