بررسی مشخصات فردی، خانوادگی و محیطی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس در شمال خوزستان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش ملی ارتقا سلامت فرد،خانواده و جامعه
  • کد COI اختصاصی: CHRC01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم رادمهر

استادیار،گروه پرستاری ، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی ، دزفول، ایران

سوسن صباغ

استادیار، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دزفول، ایران

میثم سنجری

دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، واحد نجف آباد، دانشگاه ازاد اسلامی ، نجف آباد، ایران

حامد سنجری

دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام.اس) یک بیماری ایدیوپاتیک و شایعترین بیماری التهابی سیستم اعصاب مرکزی بخصوص درجوانان است. هدف از این مطالعه بررسی مشخصات فردی، خانوادگی و محیطی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس در شمالخوزستان بود.روش کار این مطالعه یک پژوهش توصیفی یک مرحله ای از نوع همبستگی بود. نمونه های مورد پژوهش 142 بیمار مبتلا به مولتیپلاسکلروزیس عضو انجمن ام اس در شهرهای شمال خوزستان بودند که در صورت تمایل به شرکت در همایش از طریق سرشماریانتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته شامل مشخصات فردی، خانوادگی و محیطی جمع آوری شد. تجزیه وتحلیل یافته های بر اساس نرم افزار SPSS نسخه 18 و در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.یافته ها 70 % بیماران بین سنین 29 - 20 سال و نسبت جنسی زن به مرد در سنین بالای 20 سال 21 بود. تقریبا نیمی از مبتلایان درخانواده های شلوغ با بیش از شش فرزند زندگی میکردند و 7 87 % نیز سابقه ای از بیماری را در فامیل خود ذکر نکردند سابقه فامیلیدر خانواده پدری مبتلایان با سابقه مثبت چهار برابر بیش از خانواده مادری بود و مبتلایان در رتبه های فرزندی متفاوت در خانوادهبودند. تفاوت معنی داری در میزان بروز بیماری در زنان و مردان با سابقه فامیلی مثبت مشاهده شد و این میزان در مردان بیش از زنانبود. همچنین 93 % بیماران سیگار استفاده نمی کردند.نتیجه گیری یافته هایی همچون عدم وجود سابقه فامیلی مثبت در اکثریت بیماران و تغییرات در نسبت ابتلا زنان و مردان همچنینبرخی شواهد دیگر می توانند بر ضرورت انجام بیشتر مطالعات گسترده تر اپیدمیولوژیکی و بررسی تفاوت ها در جوامع مختلف در جهتکنترل عوامل خطرساز تاکید کنند.

کلیدواژه ها

مولتی پل اسکلروز، عوامل خطرساز، اپیدمیولوژی بیماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.