تاثیر کودپتاسیم و محلول پاشی اسیدسالیسیلیک بر محتوای آنتوسیانین و کاهش عارضه فیزیولوژیکی سفیدشدن آریل های انار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی،محیط زیست،توسعه شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: URDCONF03_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه اسدی

دانشجوی دکتری شیمی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، ایران

احمد محمدی قهساره

دانشیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، ایران

ابراهیم گنجی مقدم

دانشیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

مهران هودجی

دانشیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، ایران

حمیدرضا دبیحی

استادیار موسسه تحقیقات آب و خاک مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی، مشهد، ایران

چکیده

در سال های اخیر عارضه دانه سفیدی آریل های انار منجر به خسارات فراوانی به صادرات این محصولشده است. به منظور بررسی اثر کاربرد کود پتاسیم و اسید سالیسیلیک بر میزان عارضه فیزیولوژیکیسفید شدن آریل های انار، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرارطی دو سال متوالی اجرا گردید. در این آزمایش تیمار ها شامل رقم در دو سطح (خزر و شیشه کپ) و نیزمصرف کود پتاسیمی به شکل خاکی شامل مصرف سولوپتاس به مقدار 50 و 100 کیلوگرم در هکتار و نیزمحلول پاشی برگی با اسید سالیسیلیک با غلظت 1 و 2 درصد بودند. نتایج نشان داد که تیمارهای مختلفمصرف سولوپتاس و نیز تیمار محلول پاشی با اسید سالیسیلیک موجب افزایش معنی دار محتوایآنتوسیانین و کاهش درصد دانه سفیدی در میوه انار شدند. حداکثر میزان آنتوسیانین میوه رقم خزر بامصرف سولوپتاس به میزان 100 کیلوگرم در هکتار در سال اول و دوم آزمایش به ترتیب با میانگین 5 / 260و 6 / 198 میلی گرم در لیتر به طور معنی داری نسبت به شاهد بدست آمد، همچنین در سال اول حداقلمیزان دانه سفیدی نیز با میانگین 33 / 11 درصد با مصرف 50 کیلوگرم در هکتار سولوپتاس و در سال دومآزمایش با میانگین 67 / 11 درصد با مصرف 100 کیلوگرم در هکتار سولوپتاس بدست آمد. در مورد رقمشیشه کپ نیز، فقط در سال اول آزمایش حداکثر آنتوسیانین آب میوه با محلول پاشی اسید سالیسیلیک 2درصد با میانگین 5 / 233 میلی گرم در لیتر نسبت به تیمار شاهد حاصل شد، در مورد دانه سفیدی نیز درسال اول کمترین میزان آن مربوط به مصرف سولوپتاس به مقدار 50 کیلوگرم در هکتار با میانگین 11درصد و در سال دوم آزمایش مربوط به مصرف سولوپتاس به مقدار 100 کیلوگرم در هکتار با میانگین33 / 25 درصد دانه سفیدی نسبت به شاهد بود.

کلیدواژه ها

انار، کود سولفات پتاسیم، اسید سالیسیلیک، دانه سفیدی، آنتوسیانین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.