نگاهی بر حسابداری اسلامی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی دستاوردهای نوین پژوهشی در حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: RAAM01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد صدیقیان

دانشجوی دکترای حسابداری و مدیر گروه حسابداری دانشکده فنی شهید صدوقی یزد

سهراب هیبرید

دانشجوی کارشناسی حسابداری دانشکده فنی شهید صدوقی یزد

مجید زارع چاه سرخی

دانشجوی کارشناسی حسابداری دانشکده فنی شهید صدوقی یزد

محسن عابدینی

دانشجوی کارشناسی حسابداری دانشکده فنی شهید صدوقی یزد

چکیده

امروزه در کشورهای اسلامی به دلیل تفاوتهای بنیادی محیطی با غرب موضوع حسابداری اسلامی مطرح شده است که نه تنها موافقینچندانی ندارد، بلکه دارای مخالفین بسیار سرسختی هست. اسلام دینی است که حضور آن در تمام صحنه های زندگی اجتماعی بسیارپررنگ است و بهعنوان یک روش زندگی توجه زیادی به فعالیت های تجاری و اقتصادی دارد. بسیاری از جنبه های اقتصاد اسلامی تاحد زیادی با اقتصاد غربی متفاوت است و با توجه به وجود ربا (بهره) و عدم وجود زکات در اقتصاد غربی نمی توانند به آسانی دراقتصاد اسلامی به کار گرفته شوند؛ ازاین رو مباحث مربوط به حسابداری اسلامی مدتی است در کشورهای اسلامی گسترش یافته ومشکلاتی را برای مسلمانان در سراسر جهان ایجاد کرده است. به همین دلیل برای حسابداران مسلمان مهم است که استانداردهایحسابداری را توسعه دهند که به طور خاص، مناسب نیازهای اسلامی شان باشد. ذکر این نکته نیز ضروری است که آوردن پسونداسلامی به خودی خود علم حسابداری نیست ولی می تواند به مفهوم شاخه ای از این علم به منظور اشتباه نشدن با سایر تخصص هایموجود در این علم که گزاره های منحصربه فرد خود را دارد تلقی شود.

کلیدواژه ها

صکوک، خمس، ربا، حسابداری اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.