شناسایی ریسکهای سرمایه گذاری در نیروگاهها به روش B.O.O (مطالعه موردی طرحهای نیروگاه حرارتی ایران)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی توسعه نظام تامین مالی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IRFINANCE02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2758
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود جمالی

دانشجوی دوره دکتری دانشگاه تربیت مدرس- گروه مدیریت پروژه و ساخت و مدیر

مهرداد نراقی

استاد دانشگاه تربیت مدرس – گروه مدیریت پروژه و ساخت

چکیده

کشور ایران که قرار است مسیر رشد و توسعه را در قالب سند چش مانداز و برنامه های توسعه بپیماید، در حال حاضر متکی به درآمدهای نفتی بوده و این درآمدها نیز، متأثر از تحولات جهانی و تغییرات قیمت نفت، در حال حاضر پاسخگوی حجم انبوه سرمایه های مورد نیاز، به خصوص در طرحهای عمرانی و زیربنایی نمی باشد. لذا سیاستهای خصوصی سازی و یا بهره گیری از سرمایه های بخش خصوصی از اولویت های برنامه های دولت ایران میباشد. در این راستا، طی سالیان اخیر، وزارت نیرو اقدام به دعوت از سرمایه گذاران بخش خصوصی نموده که حاصل آن چند نیروگاه به روش B.O.T و B.O.O می باشد. این مقاله با رویکرد کیفی- تفسیری به بررسی و شناسایی ریسکهای مهم اثرگذار بر پروژه های در دست احداث به روش BOO(به عنوان یکی از زیررو شهای رایج B.O.T) که در حال حاضر و به دلیل امتناع سرمایهگذاران خارجی ) به روش B.O.T) معمول ترین ، نوع این قراردادها در وزارت نیرو میباشد، پرداخته است. یافتههای تحقیق ریسکهای مهم اثرگذار بر اینگونه پروژهها را از دو منظر سرمایه پذیر (سازمان توسعه برق ایران به نمایندگی از شرکت توانیر) و سرمایه گذاران (شرکتهای پروژه) تعیین و اولویت بندی نموده و اثر و احتمال آنها و به عبارت دیگر، شدت آنها را ارزیابی نموده است

کلیدواژه ها

تأمین مالی، مدیریت ریسک، ریسکهای تأمین مالی، نیروگاه B.O.O و B.O.T

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.